Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-11 07:30:00

Hihetetlen előrejelzés: Tavaszias időnk lesz a héten

Hétfőn eleinte északon és keleten várható csapadék: hajnalban még havas eső, hó, néhol ónos eső, reggeltől egyre inkább eső. Délután már csak helyenként északon eshet gyenge eső. Erős, viharos délies széllel enyhébb levegő áramlik térségünkbe, 9-14 fokot mérhetünk, az északkeleti határ mentén azonban csak 5-8 fokra van kilátás. Erős melegfronti hatás.

Hihetetlen előrejelzés: Tavaszias időnk lesz a héten

Az OMSZ legfrissebb adatai szerint narancssárga figyelmeztetés van érvényben négy megyében a viharos szél miatt, valamint ugyanezért citromsárga figyelmeztetést és riasztást is kiadtak. 

A narancssárga területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t. A  70 km/órásnál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes viharkárokat okozhat.

Kedden keleten naposabb, nyugaton felhősebb időre számíthatunk, délutántól a Dunántúlon egyre többfelé az eső is eleredhet egy érkező hidegfrontnak köszönhetően.

Az enyhe, szeles időben hajnalban 2-12, napközben 10-18 fok várható.

Szerdán kezdetben többfelé csapadékos időre van kilátás, majd délutántól nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre inkább csak az Alföldön és délen eshet. Lehűlés várható, a csúcshőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön a helyenként fagyos, néhol ködös hajnalt követően napközben 4 és 11 fok közé melegszik a levegő. Kezdetben változóan, majd egyre inkább erősen felhős lesz az ég, délutántól egyre többfelé eleredhet az eső. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a déli-délnyugati szél. Péntekre szeles, csapadékos, de még enyhe idő körvonalazódik.

atv.hu

További belföldi híreink