Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-10 19:53:00

Solymár: A Fidesz nyert az ellenzéki összefogással szemben

Solymár 6-os választókerületében a Fidesz jelöltje, Dalos Attila 225 szavazat ellenében győzött a függetlenként induló Kárpáti Zsuzsannával szemben, aki 169 voksot kapott.

Ma tartották Solymár 6-os választókerületében az időközi önkormányzati választást, mivel az országgyűlési képviselővé vált KDNP-s Gaal Gergely lemondott az önkormányzati képviselői mandátumáról.

A megüresedett képviselői helyért hárman indultak: Dalos Attila (Fidesz-KDNP), Pálmai Ferenc (Munkáspárt) és Kárpáti Zsuzsanna (független). Az 1024 választásra jogosult polgárból 404 ment el  szavazni. Közülük 396-an érvényesen voksoltak.

- Dalos Attila 225,
- Kárpáti Zsuzsanna 169,
- Pálmai Ferenc 2 szavazatot kapott.

Az időközi önkormányzati választásra azért figyeltek sokan az országból, mert független jelölt,


Kárpáti Zsuzsanna mögé állt be a DK, az Együtt, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd.

Majd a helyi Momentumos Szemző Áron a Facebookon közölte „teljes mellszélességgel beállok Kárpáti Zsuzsanna független jelölt mögé". Azt is írta, hogy az aktivistáik a héten már segítettek plakátjai kiragasztásában is. Később a Magyar Liberális Párt is tudatta, Kárpáti Zsuzsannát támogatják, a Jobbik pedig nem indított jelöltet.

A választást követően az MLP közleményben gratuláltak az ellenzéki jelöltnek: "A Liberálisok szerint ez az eredmény is azt igazolja, hogy széthúzás helyett széleskörű együttműködésre van szükség, amivel a demokrata ellenzék képes lehet leváltani az Orbán-kormányt" – írták.

Az MSZP szerint is "reményt adó" eredmény született. "Egyértelmű a kép - közös indulással tehetjük a legtöbbet a változásért. Ha a solymári 6-os körzetben sikerült ilyen szoros eredményt elérni, az azt jelenti, hogy jövőre a 106 körzet többségében bukhat a Fidesz.
 
Solymár bebizonyította: a közös indulás a győzelem forgatókönyve - csak együtt sikerülhet legyőzni a Fideszt és elérni a változást. Reméljük, minden pártszékházban ez alapján hoznak döntést: szeretnék-e a változást jövőre, vagy pedig más célért küzdenek" - írták a szocialisták.

A Fidesznek a vasárnapi választásról is a bevándorlás jutott eszébe. "A baloldali pártok - az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd, az LMP, a Momentum - saját nevükben még kiállni sem mertek a választók elé, és inkább egy álcivil képviselőt indítottak, akit az elvtelen Jobbik is segített azzal, hogy el se indult a választáson. A solymári eredmény üzenet az ellenzéknek: az emberek nem kérnek a bevándorláspárti erőkből és abból a hazug, álságos összefogásból, amely kizárólag csak a hatalomról szól" - áll a közleményükben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink