Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-08 08:03:00

Élő adásban rúgta ki Szigetvári Karácsony Gergelyt

Az Együtt szerint csütörtökön lezárult egy történet, nem lesz a párt listáján Karácsony Gergely. Az Együtt hamarosan új miniszterelnök-jelöltet nevez meg Karácsony helyett.

„Tegnapi napon lezárult egy történet, mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony” – mondta Szigetvári Viktor az ATV Start című műsorában. Az Együtt választmányi elnöke úgy fogalmazott: „a langyosokat kiköpi a Jóisten”, szerinte ez történt Karácsony Gergellyel is.

Szigetvári azt is elmondta, hogy Karácsony nem hisz abban, hogy az Együtt-Párbeszéd lista bejut a parlamentbe, ezért keresett más megoldást. Szigetvári ezt úgy kommentálta: a politika bátorság és hit kérdése. Az Együtt választmányi elnöke megerősítette, hogy pártja továbbra is önálló listát akar, ugyanakkor karácsonyig minél több "demokratikus" erővel koordinációra törekszenek az egyéni választókerületekben.

Szigetvári Viktor arról beszélt, hogy hamarosan megnevezik, ki lesz pártjuk miniszterelnök-jelöltje.

A Hír TV írta meg csütörtök délután, hogy négyszemközt tárgyalt egymással Molnár Gyula és Karácsony Gergely a választási együttműködésről. Információik szerint a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a szocialisták elnökével, hogy ő lehetne a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, és a Párbeszéd közös listán indulna az MSZP-vel, cserébe pedig egy Párbeszéd-frakció is alakulhatna az Országgyűlésben.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában viszont cáfolta ezeket a híreket a Párbeszéd társelnöke: Nem vagyok az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje és nem vettem részt olyan tárgyaláson, amelynek az volt az elsődleges célja, hogy közös kormányfő-jelöltje legyen az ellenzéki összefogásnak – mondta Karácsony Gergely. Szerinte az ellenzéki összefogás többről kell, hogy szóljon, minthogy az MSZP-nek és a Párbeszédnek közös listája legyen, ebben minden ellenzéki pártnak együtt kell működni, és ez közös listát, közös programot és közös miniszterelnök-jelöltet is jelent.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink