Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 20:53:00

Pénzgyűjtésbe kezd a Jobbik, hogy indulni tudjon a választásokon

Vona Gábor az ATV-ben elmondta: nem tudják kifizetni a 331 millió forintot. Szerinte statáriális döntés születetett, mert az ÁSZ határozata ellen nem tudnak fellebbezni.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) mögött Orbán Viktor és a Fidesz áll, ez nem jogi ügy, hanem politikai – mondta Vona Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Jobbik elnöke az ÁSZ azon döntésére reagált, miszerint összesen 662 millió forinttól esik el a párt költségvetése, tiltott támogatás elfogadása miatt. Vona Gábor hozzátette: a Jobbiknak semmilyen feljebbviteli fóruma nincsen az ügyben, ezért szerint statáriális döntés született. A politikus szerint Európában máshol nem történhetne olyan, hogy a legerősebb ellenzéki pártot így ledarálják.

A Jobbik elnöke szerint nagyot hibázott a Fidesz a lépéssel, hiszen megmutatták, hogy kitől félnek.


"Adtak nekünk egy ajándék labdát, amit most bevághatunk a léc alá, mert megmutatta a Fidesz, hogy kitől fél. Ha valakitől nem félek, akkor azt nem támadom. Ha valakitől kicsit félek azt kicsit támadom. A Fidesz nagyon-nagyon megtámadott bennünket, ez azt jelenti, hogy a Fidesz nagyon-nagyon fél" - fogalmazott.

Vona Gábor Rónai Egon kérdésére azt mondta: a Jobbik indulása a jövő évi választásokon függ az emberektől is, mert a párt nem tud 660 millió forintot kifizetni. Ezért közösségi pénzgyűjtést indít a Jobbik, erről a mai válságülésen tárgyalt a párt vezetősége. A politikus szerint csak két lehetőség van: Orbán Viktor eléri célját, és a Jobbik nem tud indulni a választáson, vagy elsöprik Orbán Viktor kormányát. Vona azt is hozzátette: elképesztő mennyiségű üzenetet kaptak az elmúlt egy napban, az emberek fel vannak háborodva a döntésen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink