Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 11:16:00

Ököllel ütötte a focibírót, majd elszaladt a játékos

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a labdarúgóval szemben, aki egy Heves megyei kistelepülésen rendezett nyilvános futballmérkőzés során, önmagáról megfeledkezve bántalmazta a játékvezetőt.

A büntetett előéletű 16 éves vádlott 2016. novemberében az Istenmezején megrendezett rangadón, mint a vendégcsapat egyik játékosa vett részt. A második félidőben, miután a hazai csapat gólt szerzett, vita alakult ki a pályán a vendégcsapat kapusa és edzője, valamint a partjelző között, melybe egyre többen bekapcsolódtak – írja az ügyészség.

A futballpályán zajló tumultuózus jelenetek során, a pálya rendjének biztosítása érdekében a rendezők közül ugyan többen is a játékvezetők és a játékosok közé álltak, hogy megakadályozzák az esetleges tettlegességet, a vádlott azonban az egyik játékvezető mögé került, és hátulról előrenyúlva, ököllel arcon ütötte őt, majd elszaladt. A bántalmazás következtében földre került sértett az orrán könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munkabüntetés kiszabására tett indítványt.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink