Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 12:09:00

Harangozó a jobbikos ügyekről: „a nap végén mindenki sorra kerül”

Az MSZP-s Harangozó Tamás egyáltalán nem érzi jól magát attól, hogy a Fidesz nem a szocialistákkal, hanem a Jobbikkal akar leszámolni – többek közt ez is kiderült az ATV A nap híre című műsorában, ahol a vendégek Kovács Béla elleni vádemelés mellett Polt Péter egyetemi tanári kinevezését, valamint a honvédelmi miniszter bizottsági meghallgatását is megvitatták.

Senkit nem ért meglepetésként, hogy Kovács Béla volt jobbikos EP-képviselő ellen épp a választási kampány hajrájában emelnek vádat, az MSZP-s Harangozó egyenesen koncepciósnak titulálta az eljárást, amit már több ügyben, például az MSZP-s Hiszékeny Dezső meghurcolásánál is megtapasztalhattunk- mondta. A plakátügyben a Jobbik ellen indított ügyészségi eljárás kapcsán a képviselő elmondta, attól, hogy a Fidesz most épp az egyik ellenfelével próbál leszámolni, ő nem fogja jobban érezni magát, mert - ahogy fogalmazott - a nap végén mindenki sorra kerül. Kiss Ambrus, a Policy Agenda vezető elemzője is úgy látja, az emberek joggal gondolhatják azt, hogy a Fidesz direkt a kampány finiséhez időzítette a Jobbik elleni támadást.

Balog Zoltán előterjesztésére, a köztársasági elnök jóváhagyásával egyetemi tanári kinevezést kapott Polt Péter legfőbb ügyész, annak ellenére, hogy ezt korábban az ELTE jogi karának testülete elutasította. Az ezzel kapcsolatos közfelháborodás a politológus, a szocialista képviselő és Hercsel Adél újságíró szerint is nyilvánvalóan annak szól, hogy a politika már megint felülírta egy szakmai testület döntését. Harangozó szerint pontosan ugyanaz történt, mint amikor Orbán Viktor átnyúlt az azeri baltás gyilkos kiadatását megtagadó akkori igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor feje felett.

Szó volt mindezek mellett a honvédelmi bizottság üléséről is, ahol többek közt arról faggatták a minisztert, hogy a hadsereg létszámproblémájának megoldása helyett miért a kormányhivatalokból toboroznak álkatonákat. Harangozó Tamás itt főként azt hangsúlyozta, a katonai pályát színvonalas képzéssel, és a lehető legmodernebb felszerelés és eszközök biztosításával kellene vonzóvá tenni a fiatalok számára, nem pedig azzal, hogy például arra kötelezik az egyetemistákat, hogy részt vegyenek a tárcavezető miskolci előadásán.

atv.hu / J.I.

További belföldi híreink