Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-29 07:40:00

Jeszenszky: lehet, hogy a keleté a jövő, de a nyugatnak kell drukkolni

Kína hatalmas fejlődést mutató világhatalom, hogy jóban vagyunk velük, rendben van, hogy kereskedünk velük, az már nincs. Kína sokkal többet exportál ugyanis- vélekedett Jeszenszky Géza az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A volt külügyminiszter szerint még ha igaz is, hogy a keleté a jövő, ennek örülni nem kell, mert nyugatnak kell drukkolni. Amerikát már tönkretette az olcsó kínai áru- figyelmeztetett Jeszenszky, majd hozzátette: Trump többek közt azzal az ígérettel nyert, hogy ezt megfordítja.

A Belgrád-Budapest vasútvonalról azt mondta, teljesen értelmetlen, nem tudja megfejteni, hogy ez miért jó Magyarországnak. Ha Kína építené, rendben van, de hát hitelből a magyar állam fogja felépíteni- magyarázta.

A déli nyitás sikertelenségéről és a kereskedőházak bezárásáról is beszélt. Szerinte az ötlet is nevetséges volt. Ha a déli nyitás a Balkánról szólt volna, az rendben van, de kereskedelemhez stabilitásra van szükség, ami nincs az afrikai országokban- mondta.

Ez nem a rendszerváltozás külpolitikája, ezt ki kell mondani- fejtegette a műsorban a volt külügyminiszter, aki szerint a Fidesz korábbi külpolitikájával köszönő viszonyban sincs a mostani.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink