Itthon

2017-11-23 11:27:00

Könnyeivel küszködött az ATV-ben Kunhalmi

Horváth Imre parlamenti képviselő kilépett szerdán az MSZP-ből. Kunhalmi Ágnes az ATV-ben elérzékenyülve reagált párttársa döntésére.

Ahogy arról portálunk elsőként beszámolt, szerdán váratlanul kilépett az MSZP-ből és párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő.

Kárász Róbert a csütörtöki Start című műsorban Kunhalmi Ágnest kérdezte arról, mi a véleménye párttársa kilépéséről. Az MSZP képviselője először nem jutott szóhoz, majd könnyeivel küszködve azt mondta: „szomorú vagyok, Imre bácsival kifejezetten jó volt a viszonyom”. Hozzátette, az egyik legnagyobb közös sikerük a kétharmad lebontása volt.

Majd elérzékenyülve arról beszélt, nagyon tisztességes szociáldemokrata embernek tartja, és nem tudja, miért döntött így.

Az ATV főmunkatársának szocialista források azt mondták: minden bizonnyal az Horváth kilépésének oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

„Azok a pletykák, amik az újságokban megfordulnak a körzetekről, hogy a Demokratikus Koalíciónak átadásra kerül, ez nincs véglegezve” – mondta Kunhalmi. Leszögezte, hogy nincsenek végső döntések, a tárgyalások közepén vannak.

Meggyőződése, hogy az MSZP többi tagját is érzékenyen érintette Horváth Imre kilépése. Hozzátette, nagyon sok politikustársa lép hátra, vagy már meg is tette, hogy a milliók által várt összefogás megvalósulhasson.

„Egy politikus vagy eldönti, hogy harcol tovább, vagy kilép. Imre bácsi kilépett ebből a ringből, mi megyünk tovább” 

– mondta Kunhalmi. Szerinte „Imre bácsi” lépésen is az látszik, hogy nem az MSZP-n múlik az összefogás, hanem a többi koalíciós partneren, azokon, akikkel 2014-ben már együttműködtek.

Kunhalmi elmondta, hogy nem tudott Horváth Imre kilépéséről, azóta nem tudta elérni volt párttársát, hiába kereste.

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg: 

 

atv.hu

További belföldi híreink