Itthon

2017-11-20 20:01:00

Gyurcsány: kellemetlen perceket fog okozni Dobrev Klára az adóhivatalnak

A DK elnökének feleségét tájékoztatást adni hívták be a NAV-hoz. Gyurcsány közölte, hogy „teljes fegyverzetben" fog menni és kellemetlen perceket fog okozni.

A Nemzeti Adóhivatalba, vagy hogy a csudába hívják, oda hívták be, hogy adjon tájékoztatást- nyilatkozta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Gyurcsány Ferenc a feleségével kapcsolatban. A DK elnöke szerint az ügy, ami miatt Dobrev Klárát is behívták, nem Czeglédy Csaba miatt fontos, hanem őmiatta.

Mindenesetre a felesége a tájékoztatásnak eleget fog tenni, mert „az a dolga állampolgárként"- közölte. Hozzátette: 

„kellemetlen perceket fog okozni Dobrev Klára az adóhivatalnak",

mégpedig az igazság miatt, amit el fog ott mondani, magyarázta a DK elnöke. Azt is közölte, hogy felesége „teljes fegyverzetben fog menni" és az is lehet, hogy ügyvédet is visz magával.

A volt miniszterelnök beszélt arról is, amit Mellár Tamás esetleges támogatásával kapcsolatban mondott. Elmondta, hogy teljesen kizártnak tartja, hogy pártja jobbikos jelöltet támogasson, azzal a politikával „mi szembenállunk, azzal nincs pardon". Hozzátette: Mellárral kapcsolatban azt mondta, hogy egy független jelölt támogatását meg lehet fontolni, miközben ezer kérdést felvet. Azt ugyanakkor nem szeretné, hogy a parlament csupa független jelölttel legyen tele, mert független képviselőnek lenni Gyurcsány szerint „a szegények kenyere". Hozzátette: ő már csak tudja, mert pár éve ezt teszi.

A DK salgótarjáni programhirdetésével kapcsolatban arról beszélt, hogy úgy látja, eddig három pártnak van kiírt programja, a Momentumnak, az Együttnek és nekik és „ezeket egymás mellé téve nincs nagy különbség".

Gyurcsány Ferenc azokra a felvetésekre is reagált, melyek szerint a Vona-Gyurcsány páros kormányzásán dolgozna Simicska Lajos. „Én ezt kizártnak tartom"- válaszolt a Jobbikkal való koalíció kérdésére. A DK elnöke szerint, amit ők gondolnak a világról, „az egy emberi világ", közben Vona Gábor pártjának tagjai „uniós zászlót égetnek, embereket listáznak".

Azt ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy ugyanazok a személyek keresték meg Vona Gábort az Orbán Viktor állítólagos külföldi bankszámláiról szóló dokumentumokkal, akikkel ő is tárgyalt, mert fenyegették azzal, hogy ha nem jön létre az üzlet, eladják másnak a dokumentumokat.

atv.hu

További belföldi híreink