Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-17 12:15:00

Távozik-e Eszenyi? Tarlós megtörte a csendet - videó

„Ezek után már akkor se küldenénk el” – ezt Tarlós István mondta az ATV Híradó riporterének arra kérdésre reagálva, hogy meneszti-e Eszenyi Enikőt.

A Vígszínház jelenlegi igazgatójáról ma reggel láttak napvilágot olyan hírek, miszerint belebukhat a Marton László-botrányba. A színház főrendezőjéről ugyanis október elején derült ki, hogy korábban több női kollégáját zaklatta szexuálisan. Marton végül felmondott a Vígszínházban, és felfüggesztette tanári tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az ügy kirobbanásakor Eszenyi úgy nyilatkozott, hogy fogalma sem volt arról, mi folyik a színházában.

Eszenyi Enikő nyolcadik éve igazgatja a Vígszínházat, keze alatt a társulat sorra nyerte a hazai és külföldi szakmai elismeréseket, ám a Bors információi szerint a felszín alatt sok feszültség halmozódott fel. Második kinevezése után nem sokkal nagy nevű színészek hagyták ott a Vígszínházat, köztük Harkányi Endre és Szegedi Erika. Mindketten ugyanarra panaszkodtak: az igazgatónőt gyakran ragadja el a hisztérikus hangulat, ok nélkül bánt és aláz meg kollégákat mások szeme láttára.

A lap tudni véli, hogy színházi körökben ezért régóta pletykáltak arról, hogy nem marad sokáig igazgató. Állítólag csakis az igen kínos művelet levezénylése van hátra, Eszenyi mandátuma ugyanis még nem járt le. De nem olyan egyszerű őt elmozdítani a direktori székből: el kell bocsátani, ezt viszont alapos indoklás nélkül nem lehet megtenni. A Bors úgy tudja, a Víg igazgatói székében – többen, a Fővárosi Közgyűlésben is – Rudolf Pétert látnák szívesen.

Tarlós megtörte a csendet

Az ATV megkereste az ügyben illetékes főpolgármestert. Tarlós István pedig határozottan cáfolta, hogy Eszenyi menesztése napirenden volna. Mint fogalmazott: „Tekintettel arra, hogy ebben egyedül én dönthetek, nyugodjanak meg, és ne határozzák meg nekem az újságírók, hogy kiket küldjünk el, és kiket ne. Őszintén megmondom, ha egyáltalán foglalkoztam volna azzal a gondolattal, hogy Eszenyi Enikőt elküldjük, ezek után már akkor se küldenénk el.”

További részletek az ATV 17:45-kor és 18:45-kor kezdődő Híradóiban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink