Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-15 07:31:00

Mesterházy: Akinek a halálhírét keltik, az hosszú életű lesz

153 milliárd forintot csoportosítana át az MSZP a rákbetegek gyógyítására. A közmédiától, vagy Orbán Várba költözéséből finanszíroznák a tervet. A költségvetési módosító viszont úgy tűnik, elbukott.

Tárgysorozatba se vették az MSZP javaslatát, amely a rákbetegek ellátására csoportosítana át pénzt. „A Fidesz csak a gazdaságosságot nézni, de közben szórják a pénzt stadionokra, luxusberuházásokra” – fogalmazott Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A szocilista politikus elmondta: az erről szóló közleményüket ki se akarta adni az MTI, mert a közmédia költségvetéséből is átcsoportosítanának a rákos betegek gyógyítására.

A kormánypártok azzal indokolták, hogy nem tárgyalják a költségvetési módosítót, hogy van 27 milliárd erre a célra, azt kell beosztani. A Fideszesek Mesterházy érvelését demagógnak minősítették.

„Amikor vezető halálok a daganatos betegség, akkor erre nem költeni, az nemzetárulás” – fogalmazott a politikus.

Összeszedik magukat?

„Akinek a halálhírét keltik, az hosszú életű lesz.” Így reagált Mesterházy azokra a hírekre, hogy az MSZP eltűnését, és parlamentből való kiesését jósolják sokan. Szerinte az MSZP mindig képes összeszedni magát. Az MSZP-s képviselő azt mondta: a DK-val való tárgyalások is jól haladnak, a héten is lesz megbeszélésük. Hozzátette optimistább, mint volt két hete.

atv.hu

További belföldi híreink