Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-15 05:10:00

Ritkán látni ilyen groteszk utat, mint Pilisvörösváron

Fél kilométernyi új betonutat akart építeni a pilisvörösvári önkormányzat a város határában, de csak egy része készült el. Néhány telektulajdonos ugyanis nem ment bele, hogy feldarabolják a birtokát. A félig kész út így egy kerítésnek fut neki. A polgármester és a lakók egymásra mutogatnak a csonkán maradt út miatt.

Festői szépségű táj tárul a Pilisvörösváron élők elé minden nap, ám a gyönyörű látvány sem tudja elrejteni a Báthory úton élők kálváriáját. Itt ugyanis az önkormányzat egy fél kilométeres szakaszon akarta leaszfaltozni a mindig poros földutat. Csak 385 méter készült el. Néhány tulajdonos ugyanis nem akart ingyen lemondani saját földje egy részéről. Ők nem is igazán értik, miért lenne erre szükség.

Az egyik tulajdonos az ATV Híradójának elmondta: ők pénzért sem válnának meg a kertjük végétől, hiszen annak nem látják értelmét.

Egy másik tulajdonost is felháborította az önkormányzat döntése. „Ilyen nincsen, hogy oda kell adni, mert valakinek hibbant agya van, hogy ő így képzeli el. Hát ezt ne így képzelje el, egyedül! Ne ő döntsön, ne legyen olyan, hogy ő dönt mindenben! Kérem, hallgatták volna meg, de itt nem jött egy képviselő, aki területileg evvel informált volna, vagy jött volna, vagy beszélt volna velünk” – nyilatkozta György.

fotó: pilisvorosvar.huFotó: pilisvorosvar.hu
Bár az út érdekében ő is lemondott volna a telek egy részéről, de nem érti, hogy a polgármester miért tekinti közterületnek az ő telkének egy részét. „Az út mindenkinek kell, csak nem ilyen módon. Nem így kell utat építeni, hogy csak egyik viseli, a másik meg semmit” – tette hozzá a lakos. Az ATV többször is kereste a polgármestert, de nem kívánt nyilatkozni. Korábbi közleményében annyit írt, hogy míg több tulajdonos önként visszabontotta a kerítését, páran ezt, bár megígérték, végül mégsem tették meg. Gromon István szerint azonban legalább egy része elkészült az útnak.

Néhány tulajdonos pénzért cserébe hajlandó lenne lemondani a telek egy részéről, ám a polgármester közleménye szerint ez igazságtalan lenne azokkal szemben, akik ingyen bocsátották az önkormányzat rendelkezésére a területet. A vita tehát még valószínűleg évekig el fog tartani.

atv.hu

 

 

Szavazzon Ön is a Nap kérdésére:

További belföldi híreink