Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-13 20:24:00

„Befektettem az ölembe” – Kerényi maga mondta el a legutóbbi „zaklatásos” esetét

A rendező az Egyenes Beszédben úgy fogalmazott: meggyilkolt embernek érzi magát, megsütötték és elfogyasztották. Beszélt a leüvöltött taxisról, Maros Ákosról, a 13 éves gyerekszereplőről, és arról, hogyan tanítja az „r” hangzót.

A Tenerifén élő Maros Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában számolt be egy hete az őt 23 éve ért zaklatásról. „A Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltunk, link fiú voltam, egyszer-egyszer elkéstem, Kerényi Miklós Gábor ezt zokon vette, a mikrofonba ordított, hogy ezt meg kell torolnia” – kezdte történetét Rónai Egonnak Maros Ákos színész.

Majd – állítása szerint – este felmentek a kollégium egyik szobájába, ahol a rendező eltorlaszolta az ajtót egy iskolapaddal, majd azt mondta neki, vegye le a nadrágját és az alsónadrágját. Ezt követően – folytatta Maros – nagy erővel hármat vert a fenekére egy vállfával, és azt mondta neki: ha akar, sírjon nyugodtan, ez is a megtisztulás része.

A rendező máshogy emlékezett vissza a Maros Ákos által elmondott fenekelésre, de nem tagadta, hogy megtörtént az eset. Ugyanakkor az ATV Híradójának múlt héten leszögezte: véleménye szerint ez két felnőtt között történt, és bármikor abba lehetett hagyni. Kerényi Miklós Gábor ma az ATV Egyenes Beszéd című műsorában is ismertette az álláspontját.


A botrány kirobbanása óta először állt kamerák elé.

„Egy meggyilkolt embernek érzem magamat, akire mindfélét rászórtak. Megjelent egy fiatalember, aki amit elmondott, annak volt alapja, bocsánatot kértem. A következő pillanatban engem kidobtak a színházból, úgy hogy többet be sem mehettem oda. Ez egy őrület. Szépen megsütnek, és szépen lassan lefogyasztanak. Ennyi volt az életem” – mondta Rónai Egonnak.

A Maros Ákos által elmondottakról azt mondja: nem igaz, hogy berendelte a magához, előre megbeszélték a dolgot: ha ismét elkésik, elfenekeli. „Elkésett” – tette hozzá, ezért elfenekelte, majd leszögezte: Maros Ákoson kívül senkit sem vert el vállfával.

Majd egy egészen meghökkentő dologgal folytatta: „Elmondom a legutóbbi zaklatásokat, másfél éve történt: egy fiatalembert elhívtam a szobám elé, és elmondtam neki, hogy mit akarok vele csinálni.


Behívtam a szobámba, bezártam az ajtót, és az ölembe fektettem. Beletettem egy ceruzát a szájába, és azt mondattam vele: „trtrtrt”.

És tudod mi történt: megszólalt az „r” hangzója” – mesélte. Azt mondja, az illető azóta is hálás neki. Arra a kérdésre, hogy miért kellett az ölébe fektetni, azt mondta, azért, mert csak így lehet megtanítani az „r” hangzót. Az ajtót pedig azért zárta be, mert ha benyitnak, hülyének nézik. „Annak, hogy én „r” hangzót csinálok valakinek, annak nincs szexuális töltete” – magyarázta.

"Amire azt gondoltam kedves, lehet kedveskedő volt, lehet bizalmaskodó voltam, valószínűleg sok hibát elkövettem. Borzasztóan sajnálom, hogy van, akit megbántottam és bajt csináltam" - fogalmazott, és hozzátette: rengeteg hibát elkövetett, de bűnt nem. Állítása szerint egyik tettének sem volt szexuális töltete. "Mindennek, amit csinálunk a színházban lehetne szexuális töltete, de nem volt" - magyarázta. Arról is beszélt, hogy nemiszervet, mellet sosem fogdosott, ilyenről nem fog senki tanút találni.

A taxis hangfelvétellel kapcsolatban azt mondta: egy provokáció-sorozat része volt, már a hatodik alkalommal nem mondták ki a nevét, miközben tudták, hogy nem szereti ezt. A 13 éves gyerekszereplővel kapcsolatban úgy fogalmazott: „miért bántottam volna gyerekeket? Ez nem történt meg” – szögezte le.

Reméli, hogy fog még rendezni, arra a kérdésre pedig, hogy előkerül-e még valaha a vállfa, azt felelte: „egészen kizárt”. Ezt követően bemutatót tartott a stúdióban arról, hogy hogyan szokott üvöltözni a színházi próbákon.

atv.hu

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink