Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-09 12:52:00

Sárosdi: Nagyon fáj, hogy nem tudtam Martont megmenteni az igaztalan támadásoktól

Már nem tud haragudni Marton Lászlóra Sárosdi Lilla, és meg fogja nézni a rendező jelenleg futó legnagyobb sikerét, A Pál utcai fiúkat. Minderről a 168 óraának adott interjúban beszélt a színésznő és férje, Schilling Árpád.

Sárosdi: Nagyon fáj, hogy nem tudtam Martont megmenteni az igaztalan támadásoktól

Annak ellenére, hogy most is súlyos dolognak tartja Sárosdi azt, amit Marton László tett vele, de ezt szerinte nem lehet egy napon említeni 14 éves fiúk abúzálásával.

„Én tiszta szívemből elfogadtam Marton bocsánatkérését. Nem tudok rá haraggal gondolni tovább”

fogalmazott Sárosdi. Schilling arra kérdésre, hogy ő miért nem fogadta el a rendező bocsánatkérését, azt felelte, „akkor nagyon dühös voltam. Az munkált bennem, hogy elképesztő módon megviselte a feleségemet és a családomat a bocsánatkérésig eltelt idő.” Hozzátette, hogy „lényegében szétestünk, a két gyerek és én elveszítettük anyát két hétre, aki éjjel-nappal csak ezzel foglalkozott. Éjszaka nem tudtunk aludni, hajnalig erről beszélgettünk. Például arról a hatvanéves nőről, aki feldúltan mesélte a saját Marton-sztoriját, amiből világos volt, hogy soha nem fogja tudni feldolgozni a traumát.” De az is dühítette, a bocsánatkérésében Marton azt állította: a nők félreértették a közeledését. Mint fogalmazott, abban követett el hibát, hogy nem neki kellett volna üzennie, hanem mindenki másnak, hogy ami a fehér BMW-ben történt, az nem udvarlás.

Ekkos Sárosdi Lilla Marton László védelmére kelt a beszélgetésben. Ő most már úgy látja, hogy időt kell hagyni egy 74 éves embernek, hogy amikor rácsapják a tükröt, akkor fel tudja dolgozni a történteket. Komoly fejlődésnek tartja Sárosdi, hogy néhány nap alatt jutott el oda Marton, hogy előbb rágalomnak nevezte a dolgot, majd elnézést kért. Szerinte a „valódi mély szembenézéshez, az igazi megbánáshoz időre van szükség.” Hozzátette, „kormánypárti sajtó mocskos módon használta ki a helyzetet, amit mélyen megvetek. Zsidózásra használni föl a zaklatási ügyek feltárását, ordas aljasság.”

Az interjúban arra is kitértek, hogy voltak-e Sárosdinak kétségei amiatt, hogy az ügy interpretálásába már nem lesz beleszólásuk, így Marton Lászlót igaztalan támadások is érhetik, és megkérdőjelezik az egész életművét. Sárosdi bevallotta, hogy ez állandó belső feszültséget okoz neki.

„Egy ideje Martonnal álmodom. Arról, hogy most mennyit szenvedhet”

– jelentette ki. Ennek ellenére nem bánta meg tettét, de nagyon fáj neki, hogy nem tudta őt megmenteni az „igaztalan támadásoktól.” Ráadásul mind mondja, Marton hatéves kislánya nem is tehet az egészről. De borzasztóan akarta, hogy bocsánatot kérjen.

Mivel sok jót hallott a Marton-féle A Pál utcai fiúkról, meg fogja nézni a Vígszínházba, és reméli, hogy tetszeni fog.

A napokban kibontakozó újabb botrányról, amelyben Kerényi Miklór Gábort hozták hírbe, Schilling Árpád hangsúlyozta, hogy „legyen felelősségünk, hogy ne ússza meg Kerényi. Amit ő csinált, az erőszak. Legyen következménye annak, amit elkövetett.”
Kevin Spacey kapcsán Schilling Árpád azt mondta, hogy nem tud elvonatkoztatni attól, amit a színész tett. „Mostantól, ha ránézek, a bűnt látom az arcán. Az embert látom, nem a karaktert. Nem vonom kétségbe, hogy kiváló színész, de már nem érdekel, hogy művészként mit akar elmondani a világról” – fogalmazott. Sárosdi is azon az állásponton van, hogy bár Spacey kiváló színész, nem lesz képes a jövőben megnézni egyetlen filmjét sem. „Szeretném, ha ő is megbűnhődne” – tette hozzá.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

 

Ajánlom

További belföldi híreink