Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-09 20:21:00

Élő adásban nevezték meg az újabb zaklatással vádolt rendezőt

Szikora János, a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezője évekkel ezelőtt nyilvános helyen fogdosott egy színitanodás lányt – legalábbis ezt állítja Kátai István színész. A színművész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nevezte meg a rendezőt és mondta, hogy ennek az esetnek többen is szemtanúi voltak.

„Fölálltunk az asztaltól, italt kértünk, megfordultunk a kollégával a kikért italokat kitöltögettük, és mikor visszafordultunk már az illető kolléga kuncogott, ne nézz hátra, ezt nem hiszem el. Én abban a pillanatban, amikor hátranéztem azt láttam, hogy az illető úrnak a keze a combjai között, és a másikkal a nyaka felől próbál a blúza alá közelíteni” – mesélte a történetet Kátai István az Egyenes Beszédben, Rónai Egon kérdésére válaszolva.

A színművész állítása szerint szemtanúja volt, ahogy Szikora János, a székesfehérvári színház igazgatója szexuálisan molesztált egy színészhallgatót a büfében. Kátai visszaemlékezése szerint többen ültek egy kerek asztalnál az „56 csepp vér” című darab próbája után, amikor Szikora leült az asztalukhoz. Ezt követően ment el Kátai és egy barátja italért, és amikor visszafordultak, látták a fent leirt jelenetsort. Kisebb hezitálás után visszaindultak az asztalhoz, ekkor állítása szerint Szikora felállt, és azt mondta: távozik, és nem történt semmi különös. Kátai ugyanakkor állítja: a lány tiltakozott, és az arcára volt írva minden.


Hozzátette:, hogy a lány az eset után beszámolt neki róla, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen tapasztalata Szikorával, a darab premierje után durvábban is molesztálta.

Ugyanakkor leszögezte: ő maga ezt az esetet leszámítva nem látta hasonló szituációban Szikorát. A színművész arról is beszélt, hogy egy másik lány ismerőse is hasonló zaklatási ügyről számolt be neki, molesztálója „jachtot, repülőt és a csillagos eget is megígérte neki”. Az adásban egyébként megmutatatták a színművész és a molesztált lány közötti üzenetváltást, amiben az utóbbi írásban adta: ha Kátait bármivel megvádolják, mindent el fog mondani.

Kátai István elmondta: pályája során Kerényi Miklós Gábor és Szikora János voltak az egyetlenek, akik durva hangnemben, megalázóan kiabáltak a próbákon, és egyébként a színházi világ biztonságos, tele van jó emberekkel. A színművész a műsorban azzal is megvádolta Szikora Jánost, hogy 4-5 hónapon át nem fizette ki a székesfehérvári színház külsős munkatársait, és minősíthetetlen hangnemben reagált az ezt firtató kérdésekre.

Az ATV Híradója egyébként már csütörtökön arról számolt be, hogy egy újabb zaklatási botrány körvonalazódik, ezúttal vidéken. A székesfehérvári Vörösmarty Színház ezt követően lemondta a péntekre tervezett sajtótájékoztatóját. Kátai István egyébként tájékoztatta a székesfehérvári Vörösmarty színház vezetőségét, hogy beszélni fog a zaklatásos ügyről, és azt kérte vizsgálják ki azt. Választ azonban nem kapott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink