Itthon

2017-11-07 07:19:00

Újabb sztrájk jöhet a köztisztviselőknél

Akár egy hétig is sztrájkolnának a köztisztviselők, amennyiben a kormány nem dönt a polgármesteri hivatalokban dolgozók béremeléséről, ezt Boros Péterné mondta a Népszavának.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati dolgozók Szakszervezetének elnöke azt mondta: azért tiltakoznak, mert 9 éve nem volt béremelés az ágazatban. Az elnök elmondta, hogy a 18 ezer fős köztisztviselői szférából egyre többen jelzik, hogy hajlandóak lennének sztrájkolni, ezért most felmérik a valódi sztrájkhajlandóságot.

"Az önkormányzati köztisztviselők 48 százalékának rendezték valamilyen szinten a bérét, azt a mostani felmérés mutatja meg, hogy ők mennyire elégedettek. Az viszont biztos, hogy a kimaradt 52 százalék veszítette el a türelmét, nekik 9 éve nem javult a fizetésük. A belügyi tárca kiszámította, hogy mennyibe kerül a 3 év alatt 50 százalékos emelésről szóló követelésünk, de a kormány nem döntött a tervről. Ha a következő ülésén sem foglalkozik a legrosszabb helyzetben lévő 18 ezer ember megélhetésének javításával, vagy elutasítja a kérésünket, akkor még az idén megszervezzük az egyhetes munkabeszüntetést" - mondta a lapnak Boros Péterné.

atv.hu

További belföldi híreink