Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-08 05:15:00

Ezt mondta az ATV-nek a nemzeti konzultáció miatt megtépett vak zongoraművész

Nem töltötte ki a nemzeti konzultációs kérdőívet, ezért fideszes önkéntesek meghúzták a fülét és megtépték a haját - ezt állítja Weszely Ernő, vak zongora- és harmonikaművész. A Fidesz közleményben reagált. Az aláírásra buzdító önkéntesekre hivatkozva azt írták, hogy hazugság a férfi állítása és csak békésen elbeszélgettek.

Az Index írta meg hétfőn, hogy Weszely Ernő vak zongora- és harmonikaművész lánya a nyilvánossághoz fordult azt követően, hogy a 65 éves zenészt a lakásában inzultálták feltehetően idős önkéntesek, akik a kormány Soros-tervről szóló konzultációs ívének kitöltésére buzdítottak.

A művész azt mesélte az ATV Híradójának, hogy éppen olvasott, amikor becsöngettek. Azt hitte a postás az. Azt kérdezték tőle, kitöltötte–e már a konzultációs kérdőívet. Ő azt válaszolta nem, mert már kidobta azt a szemetesbe. "A hölgyek felháborodtak, mondták a magukét, Soros bérenc vagyok, meg migránspárti. Meg elkezdtek magyarázni, hogy mi lesz hogyha itt az arabok ellepik az országot és közben húzogatták a fülem meg a hajam" - mesélte Weszely Ernő.


A férfi azt mondta, a tettlegesség ellenére a legjobban a verbális inzultus fáj neki.

Végül a szomszéd vetett véget a helyzetnek, amikor kinézett az udvarra, és megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben. Azt, hogy bántották a férfit nem látta.

"Békés beszélgetést folytattak és hazugság, amit a harmonikaművész állít" - ezt írta közleményében a Fidesz az önkéntesekre hivatkozva. Szerintük az incidenst a Ron Werber befolyása alatt álló LMP-s média találta ki. Azt írták: "az álhírt az a Weszely Zsuzsa közölte nyílt levélben, aki az LMP fizetett kommunikációs tanácsadója". Hozzátették: az LMP újra és újra bebizonyítja, hogy Soros György érdekeit szolgálják, azzal, hogy a nemzeti konzultáció egyik leghangosabb támadói.

Az ATV kereste a fideszes vezetésű óbudai önkormányzatot az ügyben. Szerették volna megtudni, hogy ismerik-e az önkénteseket. Válaszukban azt írták: az önkormányzatnak annyi köze sincs az ügyhöz, mint az ATV-nek, amely politikai provokációba akarja belevinni az önkormányzatot.

atv.hu

További belföldi híreink