Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-07 16:45:00

Kerényi az ATV-nek: „Ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt”

A rendező máshogy emlékszik a Maros Ákos által elmondott fenekelésre, de nem tagadta, hogy megtörtént az eset. Ugyanakkor aláhúzta: véleménye szerint ez két felnőtt között történt, és bármikor abba lehetett hagyni.

Kerényi az ATV-nek: „Ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt”
Fotó: MTI

Ahogy arról több cikkünkben is beszámoltunk, Maros Ákos korábbi táncos, színész és műsorvezető a hétfő esti Egyenes Beszédben azt állította Kerényi Miklós Gáborról, hogy 23 évvel ezelőtt lehúzatta vele a nadrágját, és elfenekelte egy vállfával. Kedd reggel, az ATV Startban pedig Czapáry Veronika írónő arról beszélt, hogy tizenegy olyan emberről tud, akit a művészeti vezető molesztált: a legfiatalabb csak 13 éves volt.

Később a Budapesti Operettszínház a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben közölte: az intézmény „igazgatósága kijelenti, hogy a Kerényi Miklós Gáborral kapcsolatban hétfőn este felmerült konkrét ügy kapcsán azt a döntést hozta, hogy a vasárnap nyugdíjazását kérő művészeti vezetőt azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól, és belső vizsgálatot indít”. Kerényi Miklós Gábor pedig a Facebookon kért bocsánatot azoktól, akiket „megbántott”.

„Közös megegyezés két felnőtt között”

A rendezőt kedden kora délután érte utol az ATV Híradója, aki a következőket nyilatkozta a csatorna riporterének:

„Ez egy szimpatikus fiatal táncos volt, természetesen homályosan emlékszem az eseményekre, mert 23 év nagy idő. Nagyon furcsa, hogy ő 23 év után jelentkezik egy ilyen történettel. Amit elmond, annak van alapja, de az én emlékezetem szerint nem pontosan így történt, és nem pontosan ez történt. De ez tulajdonképpen mindegy, mert ez csak egy vita lenne. A tény, amit ő alapvetően elismer, az arról szól, hogy ez egy közös megegyezés alapján történő valami volt két felnőtt ember között. Tulajdonképpen neki ezt bármikor joga lett volna abbahagyni, amit abba is hagyott, az ő saját elmondása szerint”

– fogalmazott Kerényi Miklós Gábor az ATV Híradójának.

A rendező hangsúlyozta, hogy az esetet Maros Ákos sem minősítette szexuális zaklatásnak. „Nem is volt az. Semmilyen szempontból nem volt az” – tette hozzá Kerényi, aki ezt követően arról beszélt, hogy sok edző keményen bánik a növendékeivel az eredmény érdekében. Ugyanakkor leszögezte: ő nem követett el senkivel szemben erőszakot.


„De ha valaki úgy érzi, hogy megbántottam, lelki sebet okoztam neki, ebben az esetben bocsánatot kérek tőle”

– mondta az ATV-nek adott interjúban. Arról is beszélt, hogy az eset után dolgozott együtt Marossal, akivel jóban volt, és semmilyen feszültség nem volt közöttük.


„Mindenféle és fajta szélsőséges, ilyen típusú esemény előfordulhat, létezhet ezekben a kapcsolatokban, abban az esetben, ha ez valakiknek a megegyezésén alapszik” – vélekedett a rendező, azt ugyanakkor cáfolta, hogy a fenekelés bevett szokás volt nála. Azt is kijelentette, hogy nem emlékszik arra, amiről Czapáry Veronika beszélt a 13 éves kiskorú kapcsán. „De természetesen borzasztó kíváncsi vagyok, hogy ki az, és mi történt. Bárki, aki ilyen panasszal előáll, szeretnék szemtől szembe leülni” – mondta.

További részletek az ATV 17.45-ös Híradójában, a teljes Kerényi Miklós Gáborral készült interjút pedig a ma esti 19.15 órakor kezdődő Egyenes Beszéd című műsorunkban hallhatják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink