Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-19 10:36:00

Sárosdi Lilla azért nevezte meg zaklatóját, mert másokat is inzultált

Facebook-videóban állt a nyilvánosság elé a színésznő, ahol elmondta, Marton László az, akiről beszélt az elmúlt napokban. A Vígszínház egykori igazgatója rágalomnak nevezte a kijelentést.

Október 14-én robbant ki a botrány, amikor Sárosdi Lilla színésznő kiállt a nyilvánosság elé, hogy elmondja, 20 évvel ezelőtt egy még ma is aktív, ismert rendező zaklatta szexuálisan. A közösségi oldalán közzétett bejegyzésben akkor részletesen elmesélte, hogy egy próba után az akkor még név nélkül említett rendező egy barátjával elvitte kocsikázni, ő pedig nem merte megkérdezni, hova indulnak.

Elmondása szerint valahol a Margit hídnál járhattak, amikor az illető feltérdelt, és akkor ott volt előtte a férfi nemi szerve és azt kérte, puszilja meg. Nem tette meg, elsírta magát, és közölte, ő ezt nem csinálja. Később egy kietlenebb helyen a barát örömet szerzett magának, majd Sárosdi Lillát hazavitte.

„Azért állok a nyilvánosság elé, mert egyre nagyobb a nyomás azzal kapcsolatban, hogy ki ez az illető”- kezdte Sárosdi Lilla legfrissebb Facebook-bejegyzését.

Elmondta, hogy az utóbbi időben nagyon sok ember állt ki mellette és adott erőt neki, ezért úgy érzi, tartozik nekik azzal, hogy kimondja a nevet.

„Az illető Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár”- mondta. Hozzátette: nem bosszút akarok és nem akarja lejáratni a szakmáját. „Büszke vagyok a szakmámra. De nagyon sok színésznő él nehéz történetekkel, súlyos titkokkal, amiket nem mernek elmondani, mert félnek. Félnek attól, hogy kiközösítik őket, hogy nem kapnak munkát. Hogy nem veszik őket komolyan, hogy nincs hova fordulniuk. És nemcsak a színház és a film területén, hanem mindenhol. És nemcsak a nők esetében, hanem a férfiak esetében is”- mondta Sárosdi, majd hozzátette: „ne hagyjatok magunkra. Köszönöm”

Később Marton László közleményt adott ki, melyben azt írta: "Sárosdi Lilla állítása minden valóságalapot nélkülöz. Rágalom! Ezért kénytelen vagyok a megfelelő lépések megtételére".

"Ha engem támad, akkor minden nőt támad ebben a pillanatban. Rengetegen állnak mellettem a történeteikkel" – mondta Sárosdi Lilla a hvg.hu-nak.

Szerdán Földes Eszter tett közzé Facebook-oldalán egy posztot 'Sajnos szereposztó dívàny létezik!' címmel, amelyben azt írja, hogy számos más jellegű, nem ennyire durva, de ugyanúgy szexista, hímsoviniszta megaláztatásban volt része. A színésznő ugyan nem nevezte meg az elkövetőket, csak annyit írt, hogy "írhatna ő is egy szép listát", de nem teszi, viszont reméli, hogy mélységesen szégyelli az összes érintett férfi magát.

Másokat is inzultált, ezért nevezték meg Sárosdi Lilla egykori zaklatóját

 - ezt férje, Schilling Árpád mondta a Hír TV-nek.

Frissítés: Reagált a Vígszínház

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a "Vígszínház a szabadság, a méltóság, valamint a becsület elleni minden támadást a leghatározottabban elítél. Ezen értékek védelme mindig is a legalapvetőbb feladataink közé tartozott és tartozik".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink