Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-17 18:50:00

Már nem Bernd Storck a szövetségi kapitány

Közös megegyezéssel távozik a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) a szövetségi kapitány.

Sípos Jenő, az MLSZ szóvivője jelentette be az OTP székháza előtt várakozó újságíróknak, hogy a testület mai ülésén egyhangúlag elfogadta Bernd Storck közös megegyezéssel történő távozását. A szövetségi kapitány a sportigazgatói posztról is távozik- közölte. Sípos hozzátette: felkérték Csányi Sándor elnököt, hogy soron kívül kezdjen tárgyalásokat új szövetségi kapitány szerződtetésére.

A válogatott két novemberi barátságos mérkőzésére elképzelhető, hogy ideiglenesen megbízott edző fogja felkészíteni a csapatot. Az MLSZ megköszönte Storck eredményes munkáját, "hiszen az ő vezetésével ért el nemzetközi sikereket a felnőtt férfi válogatott és az utánpótlás válogatottak is"- közölte Sípos. Hozzátette: Storcknak a szövetség a "további munkájához sok sikert kíván". Az MLSZ szóvivőjétől kérdezni nem lehetett, a részletekről Csányi Sándor fog nyilatkozni- közölte.

A mai ülésen az előzetes hírek szerint az elnökség szakemberek véleményét, valamint a válogatott vezetését és a szövetségi kapitány beszámolóját hallgatta meg, s ezt követően hozott döntést.

A német szakembert 2015 márciusában nevezték ki sportigazgatónak, majd júliusban szövetségi kapitánynak. 25 mérkőzésen ült a magyar válogatott kispadján, ezeken 8 győzelmet és 7 döntetlent ért el, 10-szer pedig vesztesen hagyta el a pályát a csapat. Irányításával ugyan kijutott a válgotatott az európa-bajnokságra és ott be is került a legjobb 16 csapat közé, a világbajnoki selejtezőkön azonban a vártnál gyengébben teljesített a válogatott.

Csányi Sándor korábban elmondta, több olyan eredmény is született a kvalifikációban, amely nem felelt meg a várakozásoknak, így az andorrai vereség, vagy feröeriek elleni összecsapás.

Storck: köszönöm

"Nagyon hálás vagyok, hogy egy olyan nagy hagyományokkal rendelkező ország labdarúgásáért dolgozhattam először sportigazgatóként, majd később szövetségi kapitányként is, mint Magyarország – fogalmazott a távozó szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak nyilatkozva. – Büszke vagyok arra, amit a tavalyi Európa-bajnokságon közösen elértünk. A szövetség és a klubok segítségének, a játékosok – beleértve a fiatalokat – profi hozzáállásának és a közösen jól elvégzett munkának köszönhetően olyan sikert tudtunk elérni, amely évtizedek óta nem tapasztalt örömöt okozott a magyar embereknek. Hozzátette: "a vb-selejtezők során sikerült igaz elérnünk a minimális célkitűzésünket, hiszen megszereztük a csoport harmadik helyét, ugyanakkor a 10 mérkőzés során kevesebb pontot szereztünk annál, mint ami elvárható lett volna". A német szakember megköszönte az MLSZ vezetőinek, és Csányi Sándornak a támogatást és a bizalmat, majd elmondta, hogy a szövetség és ő is úgy látta jónak, ha külön utakon folytatják. "A további munkához őszintén kívánok nagyon sok sikert a magyar labdarúgás minden szereplőjének és szurkolójának egyaránt".

atv.hu

További belföldi híreink