Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-17 20:44:00

Csányi: nem jár plusz költséggel Storck távozása

Az MLSZ elnöke szerint a kapitány nem tudta kihasználni az andorrai vereség után kapott második esélyt.

Csányi: nem jár plusz költséggel Storck távozása

A második esélyt, amit az andorrai vereség után kapott Bernd Storck, már nem tudta kihasználni- nyilatkozta az MLSZ elnökségi ülése után Csányi Sándor. A szövetség elnöke szerint „menet közben elfogyott körülette a levegő, elveszett a sikerek előfeltételének tekinthető hit”, ezért nincs értelme a folytatásnak. Storckkal együtt távozik Andy Möller is, a körülöttük tevékenykedő többi német szakember sorsáról az új vezetéssel közösen fog dönteni az MLSZ. Jelenleg a férfi szakágban 23 főállású munkatárs dolgozik, közülük 4 német- mondta el az elnök, aki szerint ugyanakkor Strockról tényszerűen mondható, hogy „az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt: vb-döntőbe jutott az U20-as válogatott, Eb-döntőbe az U17-es és felnőtt válogatottunk, európai 13-dikként a FIFA ranglistán 18. helyre jutott az A-csapat a vezetésével”.

A szövetségi kapitány szerződésének felbontása nem jár külön költséggel Csányi elmondása szerint, a hónap végéig fizetik ki, „azon felül nincs semmilyen más kifizetés”.

Az utóddal kapcsolatban az MLSZ elnöke azt nyilatkozta, hogy amennyiben október 25-ig nem tudnak a szempontjaiknak megfelelő kapitányt kinevezni, akkor megbízott szakvezetőre lesz szükség, mint amire már korábban is volt példa Egervári Sándor lemondása után. A tárgyalások egyébként a napokban elkezdődnek és hamarosan eredmény is várható- közölte.

A magyar futball helyzetéről szólva az mlsz.hu-nak azt mondta Csányi, a lehetőségek megvannak a sikeresebb jövőre. „Viszont bárki, aki Magyarországra érkezik dolgozni, annak újat, nagyobb tudást, tapasztalatot kell behoznia, legyen szó játékosról, vagy akár szövetségi kapitányról. Az elmúlt év tapasztalatai azonban arra is figyelmeztetnek: amennyiben a klubok és az utánpótlás-akadémiák nem fejlődnek, a magyar játékosok nem tudnak komoly nemzetközi mérkőzéseken szerepelni, külföldi elitbajnokságokban tapasztalatot szerezni, akkor nem reális az előrelépés”- magyarázta. A szövetség elnöke szerint akadnak ugyan tehetségek, de „a magyar élvonal csapatai a nemzetközi értelemben az elvárások alatt teljesítenek évek óta”.

atv.hu

További belföldi híreink