Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-15 09:35:00

Kitiltott civilek: Reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

Azt mondják, valóban felmondták négy civil szervezettel a korábbi együttműködést, de tárgyalnak a jövőről. A Börtönrádió Vácott továbbra is sugároz, Budapesten és Győrben nem a börtönökön múlik a jövő.

Kitiltott civilek: Reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága

A Magyar Helsinki Bizottság honlapján jelentette be, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egyoldalúan felmondta a köztük lévő megállapodást. Ezen közben a börtön rádiók is elhallgatnak, mert a Börtönrádiónak helyet adó mindhárom büntetés-végrehajtási intézet azonnali hatállyal felmondta a rádiót működtető Adj Hangot Egyesülettel az együttműködési szerződést.

Az esetekkel kapcsolatban a Magyar Idők a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságától az alábbi információkat kapta:

„Tény, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet felmondta négy civil szervezettel (és a Börtönrádió üzemeltetőjével) a korábbi együttműködési megállapodást, ezek egy részében folyamatban van az együttműködés tartalmának megújítása, aktualizálása.

Hamis az az állítás, hogy egy bizonyos civil szervezet (Magyar Helsinki Bizottság) a jövőben nem láthatja el a fogvatartott jogi képviseletét – elláthatja.

Valótlan az az állítás, hogy egy bizonyos civil szervezet a jövőben nem járhat el fogvatartott egyedi ügyében – eljárhat.

Nem felel meg a valóságnak, hogy a fogvatartott nem írhat levelet egy bizonyos civil szervezetnek – írhat.

Ugyancsak valótlan, hogy elhallgatott a Börtönrádió. Vácott továbbra is sugároz, Budapesten és Győrben azonban a technikai eszközök nem az intézmények tulajdonában vannak, így ott akkor lesz adás, ha a berendezéseket a korábbi üzemeltető helyben hagyja.

A büntetés-végrehajtás a vonatkozó jogszabályok szerint társszerveivel, az egyházi szervezetekkel és más együttműködő partnereivel továbbra is folyamatos és hatékony a szakmai együttműködést folytat. A büntetés-végrehajtási szervezet intézményeibe történő belépés szabályai változatlanok.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink