Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-13 11:22:00

A Jobbik szóvivője elmondta, mikor mondhat le Vona Gábor

Több kell az Orbán, takarodj! felkiáltásnál bármilyen ellenzéki összefogáshoz – erről Mirkóczki Ádám mondta az ATV Start című műsorában. "Azt vállalta a kongresszus előtt, hogy a Jobbikot győzelemre fogja vezetni, amennyiben nem így fog történni, lemond a pártelnöki posztjáról” - ismertette Mirkóczki Ádám.

A Jobbik szóvivője szerint kell egy közös vízió Magyarországról, és legalább egy közös alapprogram. Ezekben a Jobbik teljesen mást gondol, mint a baloldali pártok. Mirkóczki szerint a Fidesz akár 50-60 egyéni választó-kerületet is elveszíthet. A Jobbik feladata pedig nem az, hogy a pártokkal egyezkedjenek, hanem az, hogy a választókkal kössenek olyan szövetséget, amely hitelességen alapszik, valamint egy olyan vízión, amelyet végre is tudnak hajtani.

„Azt láttuk az időközi választások mindegyikén, hogy függetlenül attól, hogy összeálltak-e pártok választási matematika alapján, vagy teljesen külön indultak, külön kampányoltak, a választópolgárok megérzik azt, hogy ki a legerősebb, leghotelesebb ellenzéki jelölt. És egyébként identitástól, meg minden egyéb szimpátiától függetlenül rá fognak szavazni, szerintem ez fog történni” – mondta a Jobbik szóvivője.

Mirkóczki arról is szólt, ha 2018-ban nem Vona Gábort választják meg a Jobbik elnökének, akkor Vona lemond a pártelnökségről.

„Biztos vagyok benne, hogy Vona Gábor tartja a szavát, mint minden esetben. Ő ezt vállalta a kongresszus előtt, hogy a Jobbikot győzelemre fogja vezetni, amennyiben nem így fog történni, lemond a pártelnöki posztjáról” 

– szögezte le a szóvivő.

atv.hu

 

 

Szavazzon Ön is a Nap kérdésére:

További belföldi híreink