Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-06 12:29:00

Történelmi szövetséget ajánlott Vona a baloldalnak

Nyílt levelet írt a Jobbik elnöke a baloldali honfitársainak. Sorait a Facebook-oldalán tette közzé.

A hét elején még úgy volt, hogy végre egy asztalhoz ül Botka László és Vona Gábor, hogy a két legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjeként bizonyítsák, melyikük lenne alkalmasabb az ország vezetőjeként. Ám mielőtt bárki is bármit mondhatott volna, az MSZP miniszterelnök-jelöltje hétfőn visszaadta megbízatását. Ezért döntött úgy Vona Gábor, hogy nyílt levélben fordul baloldali honfitársaihoz, hogy elmondhassa nekik üzenetét.

Szerinte Botka László lemondásával világossá vált, hogy „a kormányváltáshoz nem pártelnökök matematikai képletei kellenek, hanem az erő felmutatása.” Hétfő óta pedig a Jobbik miniszterelnök-jelöltje úgy véli, a „néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem az egyedüli kormányváltó alternatíva.”


Felhívta a figyelmet arra, hogy ma már a valódi törésvonal nem a jobb-és baloldal között van, hanem a között, hogy ki akar kormányváltást és ki nem. „Ez a közös cél össze kell, hogy kössön bennünket, függetlenül attól, hogy egyébként milyen világnézettel rendelkezünk és milyen kulturális értékrendben hiszünk” – tette hozzá. A kormány leváltása ezért Vona szerint nem ideológiai, nem érzelmi és nem pártszimpátiát érintő kérdés, hanem össztársadalmi ügy. „A kormányváltó szövetséget ezért nem pártoknak, hanem nekünk, a józan ész alapján álló polgároknak kell megteremtenünk” - fogalmazott.

Ehhez pedig a „néppárti Jobbik” meg fogja teremteni a kormányváltó szövetséget – áll a nyílt levélben. Így aztán a baloldali honfitársai figyelmébe ajánlotta a Jobbik programját, és biztosítékként a Jobbik által vezetett települések egyértelmű sikerét és helytállását.
 

„Mint nemzeti konzervatív értékrendű miniszterelnök-jelölt úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk az ország felemeléséhez is”

– vázolja a kormányváltáshoz szükséges forgatókönyvet, amelynek fontos eleme, hogy nem az számít, ki a jobboldali és baloldali.

„Nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben? Magyar szívvel, józan ésszel, tiszta kézzel. Ha az Ön válasza erre a kérdésre az, hogy igen, akkor mi összetartozunk” – zárja sorait Vona.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink