Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-02 08:48:00

Botka László lemondott

Folyamatosan frissülő hírek!

Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László- értesült több forrásból az atv.hu. A szegedi polgármester azzal indokolta döntését, hogy a politikáját "nem támogatták „kint”, és fontos politikusok nem támogatták saját közösségében sem. Annak is hangot adott közleményében, hogy nem tudta, mennyire behálózta a "politikai maffia" a demokratikus ellenzéket.

 • Ujhelyi: Ott vannak az alvó emberek

  október 02.hétfő 21:02

  Ujhelyi István azt mondta, a felkiáltó jelet akarta a demokratikus ellenzék elé állítani, ezért mondott le az MSZP alelnöki posztjáról. Hozzátette, élete egyik legnehezebb döntését hoztam meg. 

  Az MSZP EP-képviselője azt állítja, a Fidesz beférkőzött az ellenzéki oldalra. „Putyini módra az ellenzéki pártokba odahelyez embereket, akik az ő alvó emberei” – mondta Ujhelyi. Titkosszolgálati eszközök, lehallgatások, beépített emberek – erre kell felkészülni a kampányban Ujhelyi szerint.

  A szocialista politikus hangsúlyozta, nem azért mondott le, mert a DK-val való együttműködés számára érzelmi kérdés lenne, neki jó a kapcsolata a DK-val. Szerinte az ellenzék nem a győzelmi stratégiát hajtja végre. Arról is beszélt, hogy a 106 egyéni jelöltnek a 70-80 százaléka már megvan.

   

 • Lengyel: Botka öntörvényű szereplő

  október 02.hétfő 20:18

  Lengyel László Botka Lászlóról az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, egy öntörvényű szereplő, akinek szeretett volna segíteni, de nem csak neki, hanem az ellenzéknek is.

  A Pénzügykutató Zrt. elnöke szerint Botka hibája az volt, hogy a múlt heti javaslatot már korábban is megtehette volna. Tudható volt, hogy az önkormányzati vezetők felálltak Botka mellett, neki el kellett volna indítani az önkormányzati vezetőket az önálló pályán. Szerinte „a legsúlyosabb, hogy bement a szocialista párt hasába”.  

  „Ez egy dzsungel, egy ilyen dzsungelben rendet csinálni nem feladat. Ő bement és többet küzdött a szocialistákkal, mint Orbán Viktorral” – véli Lengyel László.

  Úgy gondolja, a DK megkerülhetetlen. „Az, hogy erőből politizálni, ennek nincs értelme. Erőből a Fidesszel szemben kell politizálni” – mondta Lengyel. Azt végképp nem ajánlja senkinek, hogy nyilvánosan üzengessenek egymásnak.

  A Juhász Péter által mondott Új Pólusról azt mondta, kár morfondírozni, hónapok óta próbálkoznak vele, de nem képesek összehozni.

  Szerinte Botka lemondása az egész ellenzéket húzza le, mert jelenleg nincs alternatív jelölt. Megoldásként említette az ellenzéki közös programot és a civil jelöltet. 

 • Juhász: Egy jelölt kell

  október 02.hétfő 19:57

  Juhász Péter szintén az Egyenes beszéd című műsorban azt mondta, a cél az, hogy egy ellenzéki jelölt legyen a Fidesszel szemben.

  Úgy gondolják, hogy az lenne a célravezető, az Új Pólus pártok szövetsége egy tömböt alkosson, és egy darab listára kerüljön fel.  

  Az Együtt elnöke arról is beszélt, hogy szerdára összehívta a Momentumot, a Párbeszédet, az LMP-t és az Együttet, a Párbeszéd pedig már jelezte is részvételét.

  Abban igaza van Botka Lászlónak, hogy politikai maffia szövi át a régi pártokat, ez a négy párt – LMP, Momentum, Párbeszéd és az Együtt- viszont biztos, hogy nem érintett a politikai maffia által, hiszen nem voltak 2010 előtt. 

 • Molnár: a szavazóink nem mennek máshova

  október 02.hétfő 19:47

  Molnár Gyula az Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, nem változott az az álláspontjuk, hogy Botka László sikeres polgármesterként igazi kihívója volt Orbán Viktornak.

  Továbbra is azt gondolják, hogy nem lehet 6-7 széttagolt ellenzéki párt, akiknek nem más a céljuk, minthogy parlamenti mandátumot szerezzenek. Állítja, hogy az együttműködési stratégia helyes volt.

  A Fizessenek a gazdagok szlogenről azt mondta, május 27-e után elkövették azt a hibát, hogy sokat foglalkoztak magukkal, és kevesebbet a politikai tartalommal. A „Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok” szakpolitikai munkát folytatják, reméli, hogy a Botka által megnevezett szakpolitikusok folytatják a párttal a munkát.

  Egy héten belül négy politikai párttal fognak egyezkedni. Rónai Egon kérdésére, miszerint Botka volt-e az eddigi egyezkedés akadálya, Molnár azt mondta, nem.

  Botka László hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hibázott, mert nem tudta, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne a saját pártját is.

  Ezzel kapcsolatban a párt elnöke azt mondta, ezt a kérdést nem neki, hanem Botkának kell feltenni. Azt mondta, ha erre felé fog menni a politika, hogy akikkel vita van, a másik oldal embere, akkor nagyon rossz felé mennek a dolgok.

  Ujhelyi István lemondott a párt alelnöki posztjáról. Azt mondta, nem tud felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szereplésért. Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet.

  Molnár erre úgy reagált, Ujhelyivel ellentétben, ő tud felelősséget vállalni, örül neki, hogy Ujhelyi egyéni stratégiát választott, most a szocialista pártban közösségi stratégia van.

  A párt elnöke nem látja azt a lehetőséget, hogy megszűnik a szocialista párt. „Ezek a szavazók nem fognak máshova menni, ha mi elrontjuk, a mi szavazóink hiányozni fognak a rendszerből, nem pedig átmenni máshova” – állítja Molnár Gyula.

 • Élőben az Egyenes Beszéd

  október 02.hétfő 19:20

 • Nézze este az Egyenes Beszédet!

  október 02.hétfő 18:40

  Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről, Ujhelyi István pedig az alelnöki posztról. Mi történik a szocialista pártban? Ki lesz a kormányfő-jelöltjük? Mit lépnek erre a demokratikus ellenzék pártjai? Mi lesz az összefogással? Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában minden fontos kérdésre választ kaphat!

  A hétfői adás vendégei:

  - Molnár Gyula
  - Ujhelyi István
  - Gyurcsány Ferenc
  - Bodnár Zoltán
  - Juhász Péter
  - Lengyel László
  - Róna Péter

  Egyenes Beszéd az ATV-n, minden nap 19.15-től

 • Beállhat Szél Bernadett mögé az MSZP?

  október 02.hétfő 18:38

  Botka László lemondása után kérdeztük az MSZP budapesti elnökét. Kunhalmi Ágnes nagyon sajnálja Ujhelyi István lemondását, de nem számít további lemondásokra. A jövő majd eldönti, hogy Szél Bernadett lehet-e a közös miniszterelnök-jelölt balliberális oldalon, Szanyi Tibor Facebook-posztjáról pedig azt mondta: mindenki számoljon el 10-ig, mielőtt kiír valamit a közösségi oldalra. Az atv.hu interjúját itt olvashatja.

 • Gulyás Gergely is reagált

  október 02.hétfő 18:34

  "Voltak bizonyos kétségeim, hogy kell-e nekem a frakcióvezetést vállalni. De ha bárki szólt volna, hogy ez automatikusan az MSZP miniszterelnök-jelöltjének visszalépésével jár együtt akkor semmilyen kétségem nem lett volna" - nyilatkozta az ATV-nek.

 • Molnár: Ezt a menetet elvesztettük

  október 02.hétfő 15:58

 • Reagált az LMP

  október 02.hétfő 15:14

  "Botka László lemondása nehéz pillanat személyesen neki és pártjának is, amely az MSZP belügye, és ezt az LMP tiszteletben tartja" - olvasható a közleményben. 

  Hozzátették: az LMP folytatja a küzdelmet az Orbán-kormány ellen, fellép a társadalmi igazságosságért. Majd kiejezték, hogy örömmel képviselik azokat, akik a mai napon csalódtak.

 • Beépített emberekről beszélt lemondása után Ujhelyi az ATV-nek

  október 02.hétfő 14:53

  Ahogy arról portálunk beszámolt, lemondott miniszterelnök-jelöltségéről Botka László, bejelentése után Ujhelyi István közleményben tudatta, lemond alelnöki posztjáról. A szocialista politikus az ATV-nek arról beszélt: az Orbánék beépítették az embereiket az ellenzékbe, akiket aktivizálnak, ha bajt éreznek. Abban bízik, hogy a népharag elsöpri a mostani hatalmat. Hozzátette: EP-képviselőként azért fog küzdeni, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió tagja maradjon. Azzal kapcsolatban, hogy Szanyi Tibor gyakorlatilag legyávázta Botka Lászlót azt mondta:


  „Mindenki döntse el, hogy egy Szanyi Tibi féle stílussal akar új Magyarországot építeni, vagy azzal, amit Botka László képvisel”.

 • Gőgös: Sajnálom, hogy a Laci így döntött

  október 02.hétfő 13:37

 • Jobbik: a teljes bukás útjára léptek

  október 02.hétfő 13:17

  A Jobbik értékelése szerint az MSZP visszafordíthatatlanul a teljes bukás útjára lépett. Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy kommentálta Botka László visszalépését a miniszterelnök-jelölti poszttól, hogy mind ő, mind az alelnökségről lemondó Ujhelyi István elismerte: az MSZP nemhogy nem tudja, de nem is akarja leváltani az Orbán-rendszert.

  Az MSZP nem kormányváltást akar, hanem parlamenti frakciót, néhány parlamenti helyet, néhány zsíros tiszteletdíjat - fogalmazott. Jakab Péter megkérdőjelezte, hogy a szocialistáknak lesz-e parlamenti képviselete. Minden magyar ember tudja, hogy az MSZP-re leadott szavazat innentől kezdve a Fideszt erősíti - hangoztatta.

  A szóvivő szerint nemcsak az MSZP, hanem a teljes baloldal összeomlott, az nem áll másból, mint a "kispártok cicaharcából". Sem együtt, sem külön-külön nem tudnak erőt mutatni - tette hozzá, a Jobbik kormányváltó képességét hangsúlyozva. Azt mondta: pártja mindenki, így a baloldali szavazók számára is alternatívát kínál; programja egyebek mellett a béruniót, differenciált nyugdíjemelést, elszámoltatást, a jogállamiság helyreállítását tartalmazza. Megjegyezte: míg Botka László állítása szerint a baloldalt "átszőtte a fideszes polip", addig a Jobbikkal ez nincs így.

 • Fodor: saját táborából tették tönkre Botkát

  október 02.hétfő 12:57

 • Szanyi szerint Botka összesz@rta magát

  október 02.hétfő 12:20

  Szanyi Tibor szerint Botka László összesz@rta magát, Vona Gábor vitája elmarad, Molnár Gyula úgy véli, ezt a menetet elveszítették. Reakciók.

 • Együtt: most még nagyobb a felelősség

  október 02.hétfő 11:47

  Az Együtt tudomásul veszi Botka László visszalépését- közölte az ellenzéki párt. “Az Együtt továbbra is hisz az Új Pólus listájában és abban, hogy egyetlen demokratikus ellenzéki jelölt induljon minden egyes egyéni választókerületben, ahogyan azt az elmúlt hónapokban mindvégig hangoztattuk”- írták közleményükben, majd hozzátették: Juhász Péter várja szerdán az Új Pólus pártjait megbeszélésre, “hiszen most még nagyobb felelősségük van abban, hogy 2018-ban közösen leváltsák Orbán Viktort”.

 • Nincs kivel vitáznia Vonának

  október 02.hétfő 11:41

 • Szanyi Tibor: Megfutamodás

  október 02.hétfő 11:32

  „Megfutamodás. Számomra az árulás az, amit ez a két ‘szegedisrác’ művel(t). Harc helyett hazaköpni nem túl okos dolog :(” - írta az EP-képviselő Facebook oldalán, a bejegyzés viszont már nem elérhető Szanyi Tibor Facebook-oldalán. 

  "Ritkán törlök bejegyzéseket, de most megtettem a sajátommal. Az vezet előre, ha kizárólag az emberek sorsával törődöm. Uff!" - reagált Szanyi arra, miért törölte a bejegyzését.

 • 25 éves mélyponton az MSZP támogatottsága

  október 02.hétfő 11:19

  Múlt csütörtökön derült ki a Medián legfrissebb felméréséből, hogy az MSZP támogatottsága 25 éves mélypontra csökkent és nem éri el a biztos szavazók körében a 10 százalékot. A DK is gyengült a felmérés szerint, korábban többször is elérték a 6 százalékot, de jelenleg csak 3 százalékon állnak.

 • Fidesz: Botka olyan volt, mint Gyurcsány

  október 02.hétfő 11:15

  A Fidesz-frakció is közleményben reagált Botka lemondására:

  "Botka László ugyanolyan szocialista jelölt volt, mint Gyurcsány és a többiek. Ugyanúgy megszavazta a Bajnai megszorításokat, mint az összes szocialista: elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől és elvettek egyhavi bért a közszolgáktól. Botka László tele volt botrányokkal, így a bukása nem meglepő. A következő jelölt is ugyanolyan szocialista lesz, mint az eddigiek. A baloldalon semmi sem változik."

 • Reagált a Momentum

  október 02.hétfő 11:14

  Az alábbi közleményt juttatta el a Momentum szerkesztőségünkhöz:

  "A Momentum Botka László távozásával megerősítve látja korábbi álláspontját: nem a folyamatos összefogás-diskurzus, nem a politikai elit önmagával való foglalkozása érdekli a választókat. Botka szerint a politikai maffia behálózta az ellenzéket, beleértve az MSZP-t is. A Momentum többek közt ezért is jött létre: hogy alternatívát kínáljon azoknak, akik abban hisznek, hogy Magyarországnak egy új politikai generációra van szüksége. Olyanra, amely szakít az elmúlt 27 év berögződéseivel."

 • Tarjányi: Nyomást helyeztünk Botkára

  október 02.hétfő 11:14

  Tarjányi a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy egyetért azzal, hogy nyomást helyeztek a szocialista jelöltre. „Egy tükröt mutattunk nemcsak neki, hanem a többi ellenzéki pártnak is” – mondta a biztonsági szakértő.

  Azt mondta a lapnak, nem volt céljuk Botka távozása, sokkal inkább egy új, közös ellenzéki jelölt megtalálása. Azt állítja, most új helyzet van, újra egyeztetésre hívják a baloldal jelöltjeit. Szerinte van még idő arra, hogy 2018 áprilisáig megtalálják és felépítsék az új jelöltet, akivel nyerni lehet.

  Botka László hétfőn jelentette be, hogy lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. A szegedi polgármester azzal indokolta döntését, hogy a politikáját "nem támogatták „kint”, és fontos politikusok nem támogatták saját közösségében sem. Annak is hangot adott közleményében, hogy nem tudta, mennyire behálózta a "politikai maffia" a demokratikus ellenzéket.

 • „Van élet Gyurcsányon kívül is"

  október 02.hétfő 11:07

  Molnár Gyula kijelentette, koordinálni és külön listán indulni az verség. Szerinte a győzelem alapja, az a közös jelölt, és az, hogy a lehető legtöbb ellenzéki párt közös listát is állítson. Hangsúlyozta, mindig is azon az állásponton volt, hogy ha minden problémát rendeztünk, akkor újra lehet nyitni a Gyurcsány-kérdést is.

  „Van élet Gyurcsányon kívül is, de fogunk vele beszélni, hogy mi a közös megoldás” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a 2018-as választás az utolsó pillanatban dől el, azért hajtanak. „Innentől azon leszünk, hogy a saját 800 ezer szavazónkat tájékoztassuk, mit gondolunk Magyarországról” - mondta. Arra kért mindenkit Molnár, hogy további lemondások ne legyenek.

 • Molnár: Lattmann soha nem felelt meg

  október 02.hétfő 11:05

  Egy új miniszterelnök-jelölttel kapcsolatban azt mondta Molnár Gyula a sajtótájékoztatón, hogy egyelőre nem gondolkoznak abban, hogy beálljanak Szél Bernadett mögé. Azt viszont kiemelte, hogy lehetséges megoldás egy közös miniszterelnök-jelölt, de mint mondta, „ennek Lattmann soha nem felelt meg. Az, hogy ő 75%-ban annak tekintette magát, attól ő még nem volt az.”

 • Tárgyalódelegációról döntött az MSZP

  október 02.hétfő 10:49

  Molnár Gyula a sajtótájékoztatón a folytatásról is beszélt. Azt mondta, hogy egy tárgyalódelegáció felállításáról döntöttek, amelynek ő is tagja, illetve még Hiller István és Tóth Bertalan. Mindegyik politikai pártot megkeresik még a héten, szándékuk, hogy a koordinált indulás jogi és politikai lehetőségeit megvizsgálják.

  fotó: mtiFotó: MTI

 • Molnár Gyula: Köszönjük

  október 02.hétfő 10:46

  Az MSZP elnöke sajtótájékoztatón köszönte meg Botka Lászlónak az elmúlt kilenc hónap küzdelmét. Molnár minden támogatónak megígérte, hogy folytatják azt a karakteres politikát, amelyet Botka hangosított fel a január 16-i döntés után. „Ezt a menetet elvesztettük, de a csatát megnyerjük, Botka nagy veszteség számunkra. Aki ma pezsgőt bont, az nem barátja a szocialista pártnak és a demokráciának” – mondta Molnár.

 • Botka: fideszes ügynökök nekem rontottak

  október 02.hétfő 10:21

 • Botka: lelkük rajta

  október 02.hétfő 10:17

  Botka László közölte: a Fidesz néhány ügynökének azonnali médiamegjelenése mellett a héten az LMP és a DK is kimondta, hogy külön listát állít. Külön indulásukkal a demokratikus oldal további szétforgácsolódását érik csak el, és azt, hogy az Orbán leváltását kívánó tömegek otthon maradjanak a választás napján, vagy a Jobbikot erősítsék majd szavazatukkal - fejtette ki. Szerinte ez az elmúlt néhány hónapnyi munkájának, politizálásának kudarca. "Ha ezek a pártok, az LMP és a DK deklarálják, hogy céljuk mindössze a parlamentbe kerülés, és nem Orbán leváltása, akkor lelkük rajta" - írta a közleményben.

 • Nem kellett az MSZP szövetsége

  október 02.hétfő 10:15

  Botka László sajtóközleményében emlékeztetett arra, hogy egy hete tett javaslatot a hat demokratikus ellenzéki pártnak a választási összefogásra. Az MSZP lemondott volna listás helyei feléről, azért, hogy minden változást akaró demokratikus erőnek legyen képviselete a parlamentben, és létrejöjjön a legszélesebb összefogás - részletezte. "Sajnos, ez a szövetség nem tud kiegészülni a kormányváltáshoz szükséges pártokkal" - fogalmazott.

 • Karácsony sajnálja Botka lemondását

  október 02.hétfő 10:05

 • Botka: hibáztam

  október 02.hétfő 09:41

  Botka László a sajtónak is küldött egy nyilatkozatot, melyben lemondását azzal indokolta, hibázott, mert nem gondolta, hogy a demokratikus pártok nem akarnak nyerni 2018-ban, céljuk csupán annyi, hogy néhány ellenzéki helyet szerezzenek az "Orbán-rezsim" parlamenti padsoraiban. Hozzátette: azt sem tudta, hogy a "politikai maffia" mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket és alulértékelte a "Fidesz aljasságát" is.

 • Ujhelyi bocsánatot kér

  október 02.hétfő 09:29

  „Bocsánatát és megértését kérem a párttagoknak és választóinknak, de pártvezetőként nem vállalhatok felelősséget és sorsközösséget a következő időszakért”- magyarázta Ujhelyi István, aki számára a feloldhatatlan konfliktus nem a DK és az MSZP viszonyáról szól, „hiszen személyesen eddig is harmonikus kapcsolatban voltam a Demokratikus Koalíció politikusaival és választóival”. Hozzátette: „nekünk csak a teljes, demokratikus ellenzéki oldallal együttműködve lehet esélyünk az orbáni rezsim leváltására”.

 • Lemondott az MSZP alelnöke is

  október 02.hétfő 09:27

  „Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik”- írta levelében Ujhelyi István. A szocialista politikus szerint a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak. „Bár töretlenül vágyom a változásra, de az MSZP alelnökeként mától nem tudok felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért. Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet. Ezért a mai nappal lemondtam az MSZP alelnöki tisztségéről”- közölte.

 • Molnár Gyula jelentette be a lemondást

  október 02.hétfő 09:11

  Információink szerint Molnár Gyula jelentette be Botka lemondását a párt reggel óta tartó elnökségi ülésén. Az MSZP elnöke ma este, 19:15-től az ATV Egyenes Beszéd című műsorában fog beszélni a részletekről.

 • Hiller: zavarok vannak

  október 02.hétfő 09:09

  Hiller István választmányi elnök ezt követően arról beszélt, hogy továbbra is erős Botka László támogatottsága a párton belül, ugyanakkor elismerte, hogy vannak zavarok. A politikus 5-ös skálán 4-es alára értékelte a jelenlegi kavarodást az MSZP-n belül.

 • Tarjányi: Az MSZP elnöke bízott meg

  október 02.hétfő 09:08

 • Lattmann is felkavarta az állóvizet

  október 02.hétfő 09:08

  Ahogy beszámoltunk róla, a múlt héten felkavarta az állóvizet ellenzéki oldalon, amikor Lattmann Tamás az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette, hogy az MSZP korábban őt szerette volna miniszterelnök-jelöltnek, még mielőtt 2016 decemberében Botka László megjelent és aktivizálódott. A szocialisták később közleményben tudatták, hogy a nemzetközi jogász soha nem volt a párt miniszterelnök-jelöltje.

 • Gyurcsány rajta lehet a listán

  október 02.hétfő 09:06

  Molnár Gyula szocialista pártelnök azt nyilatkozta az atv.hu-nak, hogy nem lehet akadálya a kormányváltásnak, hogy veszekszenek Gyurcsány Ferenccel. Az MSZP elnökének szavaiból kiderül: ő már nem zárja ki, hogy Gyurcsány Ferenc is rajta legyen egy Botka vezette közös listán, ha egyéniben is indul a DK elnöke. Arról nincs szó, hogy Lattmann Tamásra cserélnék Botka Lászlót, a párt miniszterelnök jelöltjét.

 • Botka hisz az MSZP-ben

  október 02.hétfő 08:59

  "Hiszek abban, hogy az MSZP lesz még a motorja Magyarország megújításának!"- zárta mondandóját a szegedi polgármester.

 • Beállna más mellé

  október 02.hétfő 08:57

  "Büszke vagyok arra, hogy pártom 95%-a mellettem állt, amikor új politikai tartalmat, valódi baloldali politikát hirdettem. Mellettem állt akkor is, amikor kimondtam: egy út vezet a győzelemhez, a közös lista-közös jelöltek-közös miniszterelnök-jelölt politikája a demokratikus oldalon"- írta Botka László, aki sajnálja, hogy "ez a recept nem kellett néhány politikusnak". Hozzátette: "nekem nem sikerült győzelemig vezetnem őket, nem sikerült elérnem az ellenzéki összefogást, de ha másnak sikerülne, beállok mellé".

 • Botka: nem támogattak

  október 02.hétfő 08:55

  "Magyarország sorskérdésének tartom azt, hogy a 2018-as országgyűlési választáson a demokratikus erők leváltsák Orbán Viktor bűnös rendszerét. Ehhez hirdettem teljes körű ellenzéki összefogást a demokratikus ellenzéki oldalon, ehhez kaptam maximális támogatást a május végi MSZP kongresszuson. Sajnos ezt a politikámat nem támogatták „kint”, és fontos politikusok nem támogatták bent, saját politikai közösségünkben sem"- indokolta döntését Botka László.

 • Lesz új pólus?

  október 02.hétfő 08:54

   

 • Az LMP-nek is saját jelöltje van

  október 02.hétfő 08:53

  Az LMP pedig saját miniszterelnök-jelöltet állított Szél Bernadett személyében- derült ki szintén a hétvégén.

 • Titkos szövetségek alakulnak?

  október 02.hétfő 08:52

   

 • A DK szerint elfogyott az idő

  október 02.hétfő 08:52

   

 • A DK önálló listát állít

  október 02.hétfő 08:52

  A Demokratikus Koalíció szombaton közölte is, hogy koordinált egyéni jelöltállítást javasolnak és önálló listát állítanak a 2018-as választásokra. Közleményükben azt írták: nem tudják követni az MSZP álláspontjának változásait a demokratikus ellenzék választási együttműködésével kapcsolatban. A párt listáját Gyurcsány Ferenc pártelnök vezeti- jelezték. 

 • Elutasított ajánlat

  október 02.hétfő 08:52

  Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, a múlt hét elején jelentette be az MSZP, hogy egy "nagyvonalú" ajánlatot tesznek le a demokratikus ellenzéki pártok elé a listás helyek elosztására, amit végül a Liberálisok kivételével az összes érintett ellenzéki párt elutasított.

 • Lemondott Botka László

  október 02.hétfő 08:51

  Lemondott a miniszterelnök-jelöltségről Botka László- értesült több forrásból az atv.hu. Információink szerint a szocialista politikus ma délelőtt 9.30-kor jelenti be Szegeden döntését. Molnár Gyula pártelnök pedig 10 órakor tart Budapesten sajtótájékoztatót.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink