Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-29 10:58:00

Molnár Zsolt: Volt egy konszenzus, hogy Lattmann alkalmas lehet

A szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy valóban volt egy megállapodás arról, hogy Lattmann Tamás alkalmas lehet a baloldali ellenzék miniszterelnök-jelöltjének.

Mint ismert: Lattmann Tamás kedden az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be, hogy korábban az MSZP-vel arról tárgyalt, hogy ő lesz az ellenzék civil miniszterelnök-jelöltje, majd 2016 decemberében megjelent Botka László és aktivizálódott.

Lattmann a műsorban Rónai Egonnak elmondta, hogy őt a szocialisták, név szerint: Molnár Gyula pártelnök, Tóth Bertalan frakcióvezető, Hiller István választmányi elnök és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő keresték meg.

Az MSZP elnöke egy szerdai háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott az ATV főmunkatársának: "Nincs szó Botka László lecseréléséről, nem is lesz, nincs szó Lattman Tamás jelöléséről sem közös miniszterelnök- jelöltnek a balliberális oldalon, ez az MSZP-ben fel sem merült. Súlyos félreértése a magyar nyelv szabályainak, ha valaki szakpolitikai kérdésekről beszélget egy pártelnökkel, és aztán azt ő felkérésnek értékeli".

A DK tárgyalt Lattmannal

A DK viszont azt állítja: tárgyaltak Lattmannal. Az atv.hu-nak azt írták, tavaly ősszel kaptak tájékoztatást a párt vezetői, hogy az MSZP tárgyalásokat folytat Lattmann Tamással a miniszterelnök-jelöltségéről.

Szerda este Tarjányi Péter szintén az Egyenes beszéd című műsorban Rónai Egonnak a DK verzióját erősítette meg. „Miniszterelnök-jelöltet kerestem, és ezt Molnár Gyula is tudta” – mondta a biztonságpolitikai szakértő. Arról is beszélt: 2016 februárjában beszélt a szocialisták akkori elnökével, Tóbiás Józseffel először arról, hogy felmerült, hogy egy civil jelöltet indítsanak a 2018-as parlamenti választásokon.

Szintén az Egyenes beszéd című műsorban Hiller István arról beszélt, hogy nem volt másik miniszterelnök-jelöltje az MSZP-nek Botka László előtt. Lattmann Tamás miniszterelnöki jelölésével kapcsolatban Hiller István elmondta: tavaly nyár vége óta tudott a folyamatról, és találkozott is vele négyszemközt.

Még Botka érkezése előtt tárgyaltak

„Tavaly ősszel civil miniszterelnök-jelöltről indult el a gondolkodás, valóban Tarjányi Péter bevonásával, volt a DK irányába egy javaslat, hogy egy külső miniszterelnök-jelölt állításával – mert akkor ezt mutatták a kimutatások - a legnagyobb az esély a kormányváltásra, de ez a folyamat decemberre véget ért, amikor kiderült, hogy Botka László lesz a szocialista jelölt” – ezt már Molnár Zsolt mondta az ATV Start című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, odáig jutottak, hogy a két párt között volt egy elvi elgondolás, ami nem vált hivatalossá, de tudomása szerint az Együttet és a Párbeszédet érdemi megkeresés nem érte.

Hozzátette: politikai értelemben volt a vezető körben egy konszenzus, hogy civil jelöltként Lattmann Tamás alkalmas lehet.

A szocialista képviselő arról is beszélt, hogy egy hazug állítás megjelent a sajtóban, miszerint Lattmann miniszteri bársonyszéket akart, ez viszont nem igaz.

Molnár Zsolt kijelentette: ő hisz abban, hogy október 23-án már látszódni fog a kormányváltó csapat, a Jobbikon kívüli ellenzék be fogja bizonyítni, hogy képes lesz leváltani a kormányt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink