Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-28 21:21:00

Hiller úgy tudja, Botka is elmegy tárgyalni a DK-hoz

A szocialisták választmányi elnöke szerint továbbra is erős Botka László támogatottsága a párton belül, azt pedig cáfolta, hogy töketlenek lennének.

Nem töketlen, hanem potens társaság a Magyar Szocialista Párt, amely kormányváltást akar, és ennek meg fogja teremteni a szervezeti feltételeit is – ezt a párt választmányi elnöke mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Horváth Csaba szavaira.

Ahogy arról portálunk beszámolt, csütörtök reggel az ATV Startban Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője töketlennek nevezte a baloldali ellenzéket, közte a saját pártját. „Ha úgy tetszik, mindannyian töketlenek vagyunk” – fogalmazott.

Párttársa, Hiller István arról is beszélt, hogy a nagyon közeli jövőben megkezdik a tárgyalásokat a párt ajánlatairól. A választmányi elnök úgy tudja, rajta és Molnár Gyulán kívül Botka László is elmegy majd a Demokratikus Koalícióhoz. Az MSZP álláspontja szerint ugyanis tárgyalásokra van szükség a megegyezéshez.

Hiller István a műsorban azt állította: Botka László támogatottsága továbbra is 96 százalékos a párton belül. „A miniszterelnök-jelölt támogatottsága a párton belül erős, erősebb, mint bárki másnak” - szögezte le az adásban Hiller István.

A szocialista politikus arról is beszélt Rónai Egonnak, hogy nem volt másik miniszterelnök-jelöltje az MSZP-nek Botka László előtt. Szerinte nincs lázadás a pártban, azt ugyanakkor elismerte, hogy vannak zavarok. A politikus 5-ös skálán 4-es alára értékelte a jelenlegi kavarodást az MSZP-n belül.

Lattmann Tamás miniszterelnöki jelölésével kapcsolatban Hiller István elmondta: tavaly nyár vége óta tudott a folyamatról, és találkozott is vele négyszemközt. Felidézte, hogy két fontos dologról beszéltek. Az egyik, hogy Lattmann vállalná a miniszterelnök-jelölti posztot. A másik, hogy amennyiben mégis lesz egy személy, akinek nagyobb a támogatottsága, mint az MSZP-nek, akkor Hiller inkább őt fogja támogatni.

A friss közvélemény-kutatási adatokkal kapcsolatban - melyek szerint 25 éves mélyponton vannak a szocialisták - az MSZP választmányi elnöke elmondta: amikor Botka László meghirdette programját, a párt támogatottsága növekedett. Szerinte akkor indult meg a népszerűségvesztés, amikor elindultak a viták. Hiller hozzátette: ha lezárják a belső vitákat, ismét elindulhat a támogatottság növekedése.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink