Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-24 16:52:00

Elképesztő: 9 éves kislány mentette ki édesanyját az autóroncsból

Felborult autóból hívott segítséget a 9 éves kislány.

Nyomravezetői díj fejében próbál szemtanúkat felkutatni egy borzasztóan végződő cserbenhagyásos autó-balesethez egy család, amelynek két női tagját még szeptember 16-án, este hét órakor egy kanyarban úgy leszorítottak az 51-es útról Újsoltnál, hogy a szemközti oldal melletti árokban, felborulva találták magukat - írja a Bors.

– Budapest irányából tartott Kalocsa felé a feleségem, Mária és a kilencéves kislányom, Zselyke, amikor egy kanyarban a szembe jövő autós áttért a sávjukba.


Ha a feleségem reflexből nem rántja el a kormányt, frontálisan ütköztek volna. Így vi­szont a kormányozhatatlanná vált kocsi nekiment a padkának, ami úgy megdobta őket, hogy átrepültek a másik oldalon lévő árokba, ráadásul oldalra is borultak

– emlékezett vissza a rém­álomszerű történetre a Borsnak a szerencsétlenül járt asszony férje, László.

Szinte hihetetlen, de a felelőtlen autós lassítás nélkül továbbhajtott. A vétlen anyukának és kislányának – amellett, hogy nem a tíz méterrel odébb lévő fáknak csapódtak – az volt a nagy szerencséje, hogy a cserbenhagyó mögött nem jött másik jármű, ugyanis az könnyen letarolhatta volna őket, amikor átrepültek az úton.

– Azt gondolnánk, hogy a kislányom sokkot kapott, de a kilenc­esztendős Zselyke nyugtatgatta, ő tartotta anyukájában a lelket, amikor szinte fejjel lefelé beszorulva várakoztak a kocsiban. Sőt mi több, a kislányom állította le az autó motorját, ő kereste meg az anyukája táskájában a telefont, és ő volt az is, aki felhívott engem

– mesélte a Borsnak a kislányára nagyon büszke édesapa.

– Sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen autó miatt történt ez az egész, de a kislányom másnap reggeli rajzából arra következtetünk, hogy egy fekete Mazda lehetett, ugyanis egy ilyen logót vetett a papírra. A feleségem egyébként nyakhúzódással, a kislányom pedig lila foltokkal megúszta – tette hozzá László, aki szeretné megtalálni a szörnyű baleset okozóját.

A baleset helyszínére rendőr vonult, akinek a balesettel érintett járművezető a helyszínen úgy nyilatkozott, hogy személyi sérülés nem történt, a balesetet magának okozta – tájékoztatott Vincze-Messzi Adél c. r. főhadnagy sajtóreferens. – Tekintettel arra, hogy a baleset okozója felelősségét elismerte az anyagi káros közlekedési baleset kapcsán, így őt a helyszínen intézkedő rendőr figyelmeztetésben részesítette a KRESZ-szabályszegés miatt.

atv.hu

További belföldi híreink