Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-13 15:59:00

Tóth: Gyalázatos visszaélések történtek Bienerth elnöksége idején

Ahogy arról portálunk beszámolt, hűtlen kezelés miatt feljelentik Bienerth Gusztávot, a Magyar Úszó Szövetség szeptember 1-én leváltott elnökét.

„Bienerth Gusztáv nem engedett semmilyen dokumentumba betekintést, de a gazdasági igazgató és Soós Csaba az elnök leváltása után igen. Így vettem észre, hogy jogilag sem stimmel rengeteg ügylet” – mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tóth István. Hozzátette, ő maga is támogatta Bienerth megválasztását januárban, de aztán látta, hogy az elnökségbe és a felügyelő bizottságba is a saját embereit kezdi beültetni.

bienerth gusztávBienerth Gusztáv

A Honvéd Kossuth Lajos SE elnöke szerint rengeteg alap- és jogszabály ellenes dolog történt Bienerth elmúlt hét hónapos elnökségi ideje alatt. Hozzátette: nem csak az elnök bukott meg, de a teljes elnökség is. Tóth úgy véli, akkor kezdődtek a problémák, mikor pénz lett a szövetségben, hiszen sokan „vérszemet kaptak”.

„Nagyon sok pénzt kap ma az úszósport, de ennek nagyon kis része jut el valóban a sportolókhoz, ezen kell változtatnia az új elnökségnek majd” – mondta Tóth István.

atv.hu

További belföldi híreink