Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-13 20:37:00

Vágó Gábor: „Elhallgattatni engem nem lehet, maximum skatulyába zárni"

Elhatalmasodott a kormánypártokon a paranoia – így kommentálta Vágó Gábor, korábbi LMP-s képviselő, hogy a Fidesz nemzetbiztonsági kockázatnak tartja őt. Az LMP feljelenti Németh Szilárdot, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnökét, amiért államtitkokat osztott meg a nyilvánossággal. Schilling Árpád pedig személyiségi jogi pert fontolgat, amelyhez az LMP jogi segítséget ígért.

„Elfogyott a migránsozás, elfogyott a sorosozás” - így reagált Vágó Gábor, az LMP korábbi országgyűlési képviselője arra, hogy Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes alelnöke nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte őt.

„Nyílt forrásokból is fellelhetők azok az emberek, akik egyébként azt szeretnék, hogy itt balhé legyen. Gulyás Márton egy ilyen ember, Schilling Árpád egy ilyen ember, Vágó Gábor egy ilyen ember, tehát azt gondolom, hogy elég konkrét személyekről beszélek” 

– mondta Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján. Vágó Gábor szerint a Fidesz új ellenségképet keres, ám úgy véli, hogy a kormánypárt vezetői túl sok thrillert néznek, hiszen ő mindig is a békés és jogszerű megoldásokat támogatta.

"Még soha nem tüntetett ki így az államom” – ezt már a másik érintett Gulyás Márton nyilatkozta a 444.hu-nak. Az aktivista akkor hívta fel magára a hatalom figyelmét, amikor tavasszal festékekkel teli flakonokat dobált a köztársasági elnök rezidenciájára, a Sándor palotára.

Schilling Árpád színházi rendező szerint politikai hangulatkeltés állhat a háttérben, ezért elfogadja az LMP segítségét.


„Az egyáltalán nem tűnik normális működésnek, hogy az állam hivatalos szerveit képviselő emberek magánszemélyeket nevezhetnek meg, mint nemzetbiztonsági kockázat, mint államellenes cselekmények szereplőit, szóval ez semmiképp sem normális” 

– nyilatkozta az ATV Híradójának a rendező. Schilling Árpád színházi rendező szerint politikai hangulatkeltés állhat a háttérben, ezért elfogadja az LMP segítségét.

Feljelentést tesz az LMP

Szél Bernadett feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.

"Álláspontja szerint Németh Szilárd kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el"

– áll az LMP közleményében, és hozzáteszik: álláspontjuk szerint Németh Szilárd kijelentései az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik, így a személyiségi jogok érvényesítésében felajánlják segítségünket. A DK közleményben szólította fel Orbán Viktort: sürgősen tegyen le arról, hogy Erdogan török elnök példáját követve álpuccsot szervez saját maga ellen, majd ennek leverése és megtorlása ürügyén fizikailag is leszámol ellenzékével.

Vágó: Elhallgattatni engem nem lehet

A folyamat fontosabb, mint a személyem – mondta az Egyenes beszédben Vágó Gábor arról, hogy Németh Szilárd benne és két társában látja a forró ősz potenciális zavargóit. Szerinte a félelem maga a rendszer része, és ilyen paranoia pedig csak az ötvenes évekbeli kommunista vezetőket övezte. „Nem normális, ha aktív emberekből ellenséget csinálnak. Véget kell ennek vetni.”

Hangsúlyozta, hogy vannak még homályos foltok az ügyben, mert egyelőre még nem tudni, hogy a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén név szerint megnevezték őket, mert ha nem, akkor inkább riogatásról is lehet szó. Az aktivista a Fidesz-politika részének tekinti a saját megnevezését is, hiszen mobilizálni kell azt a másfél-kétmilliós közönséget, akik még a kormányhoz ragaszkodnak.

Majd kiemelte: „Elhallgattatni engem nem lehet, maximum berakhatnak egy skatulyába, ami az Orbán-fanoknak megszokott, hogy kit kell éppen gyűlölni. Azért furcsa, mert bárki lehet a gyűlölet céltábláján.”

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink