Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-21 05:10:00

Miért építenek magyar adóforintokból szlovákiai stadionokat?

Tényleg annyi már a stadion itthon, hogy a Felvidéken is nekünk kell építeni? Kinek jó az, hogy a magyar adófizetők pénzéből Szlovákiában húznak fel lelátókat? Lesz nekünk ebből valaha, valamilyen hasznunk vagy csak úri passzióról van szó? A Heti Napló riportja.


Csíkszereda, Eszék, Munkács, Dunaszerdahely és Topolya után a komáromi focicsapat kap magyar állami támogatást futball stadionépítésre.

A csapatok 1,8 milliárd forinttal gazdálkodhatnak. A komáromi csapat idén jutott fel a másodosztályba, de stadionnak nem nevezhető az a pálya, amin játszanak Révkomáromban. A Klub szerint jelenleg 600 nézője van egy meccsnek, az újszó.hu viszont azt írja, átlagosan inkább 200 szurkolóról beszélhetünk. Most nagyot álmodnak, magyar állami pénzből, kétezer férőhelyesre bővítenék a stadiont.

Tarcsi Imre szerint megérdemlik a magyar támogatást, hiszen 300 ezer szlovákiai magyar dolgozik magyar cégeknél. Magyarországon adóznak és a fizetésük jelentős részét is Magyarországon költik el. A Komárom FC sajtószóvivője azt is elmondta, hogy nem csak a mindennapokban költenek nálunk, de a kirándulásaikat, nyaralásaikat is Magyarországon töltik nagyrészt.

Révkomárom polgármestere is a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy kapnak magyar állami támogatást stadionépítésre. Stubendek László polgármester azt mondta, eufórikus örömben törtek ki, hiszen közel 6 millió euró, amit sporttevékenységre költhetnek. A szlovák kormánytól hiába vártak segítséget.

Még nem tudni, hogy ki építheti a stadiont, de a csapat szóvivője a Heti Naplónak azt mondta, ha Mészáros Lőrinc adja a legjobb ajánlatot, akkor Mészáros Lőrinc fogja építeni.

atv.hu

Szavazzon Ön is a nap kérdésére!

Ajánlom

További belföldi híreink