Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-11 07:48:00

Botka helyett Kunhalmi? – megszólalt az MSZP elnöke

Kiváló a viszonyunk Kunhalmi Ágnessel – mondta Molnár Gyula az Egyenes Beszédben azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint az MSZP budapesti elnöke venné át a szegedi polgármester helyét az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként.

Molnár Gyula az Egyenes beszédben elmondta: szó sincs róla, hogy Kunhalmi Ágnes átvenné Botka László helyét, és ő lenne a miniszterelnök jelölt. „Nincs miniszterelnöki casting az MSZP-ben”- tette hozzá.

A pártelnök elmondta, mindenkit várnak a demokratikus ellenzéki összefogásba, Gyurcsány Ferenc és a Jobbik kivételével. Ami pedig a párt belügyeit érinti, úgy véli: Botka támogatottsága töretlen, az irány megvan, erről az útról pedig nem lehet letérni. Pontosabban: a következő időszakban 106 jelöltet kell megnevezniük és országos listát kell állítaniuk. Mindenkinek lesz helye. Nem széthúzni kell, hanem összetartani – mondta Molnár Gyula az Egyenes beszédben.

Az MSZP elnöke azt is elmondta: a 106 egyéni jelöltjük már december óta megvan, de nyitva áll a lehetőség, még lehet ezen változtatni. Szeptember 29-et tűzték ki belső határidőnek, addig kell a helyi választási csapatoknak felállni. Ezt egy értelmiségi találkozó fogja követni Szegeden, a stratégia itt fog elhangozni és Botka László itt fogja bemutatni azoknak a neveit, akik egy szocialista választási győzelem esetén a Botka-kormány tagjai lennének.

atv.hu

 

 

Szavazzon Ön is a nap kérdésére:

További belföldi híreink