Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-09 13:24:00

Brutális: Saját sírját ásatták meg egy nógrádi fiúval

A város felé haladva egy erdős részen megálltak, egy elhagyatott területen pedig közölték a fiúval, hogy meg kell ásnia a sírját.

Brutális: Saját sírját ásatták meg egy nógrádi fiúval
Képünk illusztráció

A 24.hu Zsaru magazin nyomán írt cikke szerint a fiatalt még július 18-án csalták tőrbe telefonon keresztül. Egy 41 éves férfi rendőrnek kiadva magát hívta fel azt állítva, hogy szemtanúként segítenie kell tisztázni egy esetet. A fiút egy élelmiszerbolt parkolójába hívta, ahol be akarta ültetni a civil rendőrautónak hazudott kocsijába. Miközben a fiatal elkezdett beszállni a kocsiba, észrevett még egy férfit a hátsó ülésen, ekkor azonban már késő volt. Mikor visszakozni kezdett, az autóban ülő 27 éves utas berántotta, majd mindketten ütlegelni kezdték.

Mikor az idősebb férfi számon kérte, hogy miért nem fizette ki a teljes vételárat a fiának, akitől telefont vett, a fiú beismerte a tartozást, és közölte, hogy rendezni akarja azt, amint pénzhez jut. Majd a fiúval Bárnára hajtottak, ahol vissza kellett adnia a mobiltelefont, majd ismét beparancsolták a kocsiba, ütötték, és visszaindultak vele Salgótarjánba.

A város felé haladva egy erdős részen megálltak, egy elhagyatott területen pedig közölték a fiúval, hogy meg kell ásnia a sírját, miközben folyamatosan azt kérdezgették tőle, hogy mennyit ér az élete.

A fiú nem tudott válaszolni, ezért a két férfi felvázolta a jövőjét: szereznek neki állást, a keresetéből pedig fél éven keresztül elvesznek hatvanezer forintot. A fiatal elfogadta az ajánlatot, majd "búcsúzóul" még egyszer a bordájába ütöttek, és figyelmeztették őt, hogy ne merjen szólni a rendőröknek.

A fiú viszont értesítette a hatóságokat, a két férfit néhány órával a bejelentés után előállították. Mikor szembesítették őket tettükkel és a várható következményekkel, láthatóan megdöbbentek. Nem számoltak azzal, hogy akár évekre rács mögé kerülhetnek.

A párost személyi szabadság megsértése hivatalos eljárás színlelésének bűntettével, illetve zsarolás és önbíráskodás bűntettével gyanúsítják, és mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

atv.hu

További belföldi híreink