Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-02 18:58:00

Észt hírügynökség: Két magyar miniszter csak külön-külön hajlandó meglátogatni a katonákat

Különös feltételt támasztott a magyar fél Szijjártó Péter és Simicskó István észtországi látogatásához - értesült az észt állami hírügynökség.

Észt hírügynökség: Két magyar miniszter csak külön-külön hajlandó meglátogatni a katonákat

A közelmúltban bejelentkezett az észteknél a magyar honvédelmi és külügyminiszter, hogy ezen a nyáron meglátogatná az országban állomásozó magyar csapatokat, de a magyar fél különös feltételt szabott: a két miniszter csak külön-külön látogat az országba – idézi az ERR észt állami hírügynökséget a hvg.hu.

Egy észt külügyi szóvivő közölte: a magyar nagykövetséggel együttműködve végül abban állapodtak meg, hogy Szijjártó Péter szeptember 1-jén találkozik a magyar katonákkal Vűruban, Simicskó István pedig akkor, amikor az EU-s védelmi miniszterek informális találkozóját tartják Tallinnban, szeptember elején. A találkozót szeptember 6-a és 8-a között tartják.

Nagyon ritka, hogy miniszterek megtagadják a közös részvételt egy munkatalálkozón, főként, ha a két politikus ugyanannak a kormánynak, sőt ugyanannak a pártnak is tagja - írta az észt hírügynökség, bár Simicskóról jól tudjuk, hogy a KDNP tagja, amely egy teljesen független párt.

A magyar gyalogsági egység július elején érkezett az országba a visegrádi négyek megállapodása alapján, három hónapra.

atv.hu

További belföldi híreink