Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-08-02 16:49:00

A Jobbik nem engedné szavazni az iskolázatlanokat

A tervről Dúró Dóra írt a Facebook oldalán.

A Jobbik nem engedné szavazni az iskolázatlanokat

Javában zajlik a Jobbik választási programjának kidolgozása, amely azt is kilátásba helyezi, hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak - erről írt néhány napja az egyik Facebook-bejegyzésében Dúró Dóra.

A Jobbik parlamenti képviselője azt írta: a Jobbik javaslatokat dolgoz ki a jelenleg rendkívül torz választási rendszer arányosabbá tételére, de azt is kilátásba helyezi, hogy

az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.

Hozzátette: számos alkalommal szót emeltek már azért, hogy 21. századi módon, elektronikus (rengeteg időt és hercehurcát megspórolva) módon lehessen szavazni, ahogyan erre már több biztonságosan működő példa van a világban.

Hollik szerint lenézik a kevésbé iskolázottakat

Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Dúró Dóra, a Jobbik alelnöke közösségi oldalán osztotta meg, a párt választási programjában "kilátásba helyezi", hogy az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők ne szavazhassanak.

Ezzel több tízezer embertől vonnák el az általános választási jogot, és ezzel az egyik legalapvetőbb állampolgári jogot - mutatott rá a kormánypárti politikus.

Hollik István szerint lenézik a kevésbé iskolázottakat, megszégyenítenék, kirekesztenék őket.


Aki nem végezte el az általános iskolát, az a Jobbik számára tulajdonképpen nem is létezik - összegezte a Fidesz és a KDNP véleményét.

Úgy fogalmazott: ez az elitista elképzelés még az SZDSZ-t is megszégyeníti. A Jobbik szerint aki csak kétkezi munkás, az fogja be a száját? Aki nem túl szerencsés környezetbe született, annak már nem is lehet véleménye? - tette fel a kérdést.

A KDNP-s politikus szerint kérdés, hogy miért akarják bárkitől is elvenni az általános választójogot, miért akarják elvenni bármely magyar állampolgártól a döntés jogát arra, hogy az Országgyűlésbe képviselőt vagy a saját településére képviselőket, polgármestert választhasson.

atv.hu

További belföldi híreink