Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-25 21:50:00

Sándor Mária: Balog miniszternek lövete sincs

Megtörte a csendet Sándor Mária, egy évig tartó hallgatás után Rónai Egonnak nyilatkozott először arról, mi történt vele az elmúlt hónapokban.

A fekete ruhás nővér az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: azért tűnt el, mert elérte, amiért elkezdte akcióját, ugyanakkor úgy érzi, hogy ezt nem könyvelheti el sikerként, a béremelés ugyanis elhallgattatta a kollégáit. Leszögezte: szájbefogásra volt elég a fizetésemelés, miközben a nővérek továbbra sem tudják becsülettel ellátni a munkájukat, mert túl vannak terhelve. Szerinte hiányzik az utánképzés, és nem született meg az az életpályamodell, ami a nővéreket a pályára vonzaná.

Az ápolónő a betegeket arra buzdította, hogy jelentsék fel őt és kollégáit, amiért képtelenek ellátni a feladataikat. Szerinte ugyanis eljárásoknak kell indulniuk ahhoz, hogy kiderüljön, óriási munkaerőhiány van az egészségügyben.


Sándor Mária szerint a kamara felelőssége is nagy a kialakult helyzetben, mert bár jogosultsága lenne a szervezetnek, mégsem tesz semmit. Úgy látja: a médiában sokszor tényleg túlzó hírek jelennek meg, ami csorbítja a szakma becsületét, miközben nem az itthon maradt dolgozók tehetnek a kialakult helyzetről. Könnyű a nővérek munkája felett ítélkezni, de nem szabad elfelejteni, hogy ők azok, akik az emberhiány miatt szélmalomharcot vívva küzdenek – fogalmazott.

Sándor Mária könnyeivel küszködve árulta el, hogy valóban volt öngyilkossági kísérlete. A beszélgetés végén azt is leszögezte:

fekete ruhás nővérként nem tér már vissza a köztudatba, de a szakmájáért a jövőben is ki fog állni, a politikát azonban határozottan kerüli.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink