Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-12 10:17:00

Világháborús tankot emelnének ki a Tiszából

A Szegedi Haditechnikai Park még az idén kiemelné a világháborúban az ideiglenes pontonhídról a II. világháborúban a Tiszába esett szovjet páncélost.

Világháborús tankot emelnének ki a Tiszából

A legenda szerint egy T-34-es harckocsi található a víz alatt négy-, vagy ötfős személyzetével együtt. Nehézséget jelenthet, hogy szakemberek szerint 21 méter mélyen, a meder közepén van a tank – írja a szegedma.hu

Király Nikolász, a Szegedi Haditechnikai Park vezetője a lapnak megerősítette, valóban céljuk a több évtizedes álom megvalósítása. 800 ezer és 3 millió forint közötti kiemelési költséggel számol a gyűjtő, attól függően, hogy három buldózer húzza csigaáttétellel, csörlőzni kell, daruzni, vagy éppen bárkák és vízszivattyúzás segítségével tudják csak felhozni.

A szükséges nyolc engedélyből a minisztériumé lenne az ötödik, ebben Lázár János az országgyűlési képviselő segítségét kérték.
A harckocsi 21 méter mélyen, a hajózási útvonal közepén található, az engedélyek beszerzése szintén komoly költségekkel járhat, ez a korábbi kiemelési elképzeléseket is hátráltatta.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink