Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-12 05:10:00

Soros-plakátok: A vizes vb résztvevői már nem látják

A kormány azt tervezi, hogy a "plakáttörvény" hatályba lépésével eltávolítják a Soros-plakátokat is. Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem találkoznának a Soros-plakátokkal - tudta meg az atv.hu egy befolyásos fideszes politikustól. Szerda délben a kormányzati kommunikáció hivatalosan is megerősítette portálunk értesülését.

Soros-plakátok: A vizes vb résztvevői már nem látják
Fotó: Reuters

Orbán Viktor azt látná jónak, ha a vizes világbajnokság győztesei már nem látnák a "Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!" plakátokat - tudta meg az atv.hu egy befolyásos fideszes politikustól. Hivatalos döntés tegnap még nem volt, de a fideszes politikus lapunknak azt mondta, lehet, hogy a kormány mai ülésén is foglalkoznak a kampánykommunikációval, annak szakaszolásával. Forrásunk hallott olyan kormányzati tervről, hogy


a "plakáttörvény" hatálybalépését cezúrának tekintik, és akkor tervezik eltávolítani az utcákról és a terekről országosan az amerikai-magyar multimilliárdos üzletember arcmásával ellátott plakáttengert is, "tehát nem csak a jobbikos plakátokat szedik le".

A politikus tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek az a véleménye, hogy a Soros-kampány "teljes győzelem". És nem csak azért, mert a kormány ideológiai ellenfelei "belerajzolták" magukat egy közös halmazba - azaz az ellenzék liberális és baloldali erői, plusz a Jobbik magukat jelölték ki "a migránsokat Magyarországra szabadítani akaró Soros-támogatóknak". Hanem azért is, mert Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök "feltette az i-re a pontot" azzal, hogy Izrael deklarálta: nem antiszemitizmus a Soros-ellenes kormányzati kampány.

Ugyanakkor Orbán Viktor - állította a fideszes politikus - azt sem szeretné, ha a vizes világbajnokság fókuszát elvinné a "sorosozás". A vb nyitóünnepsége pedig péntek este lesz, egy nappal a szintén politikai botrányt okozó "plakáttörvény" hatályba lépése előtt.

Netanjahu pedig július 18-án érkezik Budapestre, hogy tárgyaljon Orbán Viktorral, illetve a V4-kel. Ezt nagy készülődés előzi meg, miután izraeli kormányfő harminc éve nem járt Magyarországon. Ennek része lesz a tervek szerint az is, hogy az izraeli miniszterelnök ittlétekor már ne lehessen látni olyan plakátokat, melyek sérthetik a magyarországi zsidó közösség érzékenységét.

Update - Megerősítették: Eltávolítják a plakátokat

A kormányzati kommunikáció hivatalosan is megerősítette az atv.hu reggeli hírét: július 15 után leszedik az óriási politikai botrányt kiváltó Soros-plakátokat. Kormányzati Tájékoztatási Központ ma délben egy közleményben tudatta, hogy "a nemzeti konzultáció május végén ért véget. A kormány az utókampányt két szakaszban, hathetes időtartamra tervezte. Ennek megfelelően a második szakasz az eredeti tervek szerint, július 15-én zárul".

A kormánykommunikációs közlemény szerint "a kormány azért tartja fontosnak az egyértelmű eredmények széleskörű ismertetését, mert a konzultáció témáiban elhúzódó vitákra kell számítanunk, mindenekelőtt a bevándorlás kérdésében. A konzultációt folyamatosan támadó baloldali pártok részéről tisztességesebb lenne, ha tájékoztatnák a magyarokat arról, miért szavazták meg a betelepítést erőltető határozatokat az Európai Parlamentben, és miért bontanák el a déli határzárat. A konzultációt sikeresnek tartjuk, mert részvételi rekordot és egyértelmű eredményt hozott: a magyarok nem hagyják, hogy nélkülük döntsenek róluk.

Értjük, hogy Soros Györgynek és embereinek ez nem tetszik, de el kell fogadniuk, hogy akik a konzultációban részt vettek, azoknak meg Soros György politikája nem tetszik. A milliárdos tervei ugyanis veszélyeztetik Magyarország biztonságát. Tegnap szóvivője is nyíltan bevallotta, hogy évente migránsok százezreit akarja Európába hozni. A magyarok eddig három alkalommal, két konzultáción és egy népszavazáson mondtak nemet ezekre a veszélyes tervekre" – írják a közleményben.

Közleményben tiltakozott a magyar kormány plakátkampánya ellen Soros György szóvivője. Úgy fogalmazott: az Orbán-kormány tévesen mutatja be az Egyesült Államokban élő milliárdos üzletember nézeteit a migrációról. A kommunikátor azt írta: a magyar kormány migráns-ellenes kampánya Európa legsötétebb óráit idézi. „Szomorú vagyok, hogy a magyar rezsim antiszemita képzetet kelt a félrevezető kampány részeként” – írta, és köszönetet mondott a plakáttépőknek.

Ajánlom

További belföldi híreink