Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-07-01 08:21:00

Hofi, Sas, Torgyán, Kósa, Tarlós, Bödőcs: Mi a közös bennük?

Bödőcs Tibor szerint a humor szkafander a földi léthez. Ahogy általában az életet, úgy a politikát is elviselhetőbbé teszi, és hát nincs is jobb fegyver a mindenkori hatalommal szemben, mint maga a humor. A baj akkor kezdődik, amikor nem mi nevetünk a politikusokon, hanem ők rajtunk. A Heti napló riportja.

Hofi, Sas, Torgyán, Kósa, Tarlós, Bödőcs: Mi a közös bennük?

Ha politikai humorról beszélünk, Hofi Géza az, aki elsőre mindenkinek beugrik. A rendszerváltás előtt Kádár Jánossal, utána többek közt Orbán Viktorral viccelődött. A magyar fociról szóló megállapításai sokszor olyanok, mintha csak pár hete, az andorrai meccs után írta volna. Az első magyar „stand up”-os így vallott a politikai humor természetéről: „Valakinek kell, hogy rosszul essen, mert azt akarom, mert, amit ő csinál, az nekünk esik rosszul…”
 
Sas József szerint az igazi humor az életből táplálkozik, a szomorúságból, a keserűségből.

„Volt valamikor egy olyanfajta humor, amit a Mikroszkópban képviseltünk, hogy a rendszer jó, csak az emberek hülyék, akik csinálják, ma az a közfelfogás, hogy a rendszer rossz, és most is emberek csinálják”

– mondja a humorista.
 
Kósa Lajos egyre gyakrabban él a stand up comedy lehetőségeivel, jóllehet sokszor a valódi válaszok megkerülésére használja ezt a technikát. A Fidesz frakcióvezetője a következőket mondta sajtótájékoztatóján, amikor a Momentum azt állította, hogy a Fidesz pénzeli az MSZP-t,:

„Tudtam, hogy lebukunk! 5 forintosokat gyűjtött Rogán és Szijjártó és pótos ifával szállítottuk Molnár Gyula házához…”.

Nem csak Kósával, de Kósán is sokszor lehet nevetni: emlékezzünk csak a fémkupakokra, vagy a drónfogó gránátvetőkre. És ilyen Tarlós István is. Olyannyira, hogy az Index sorozatot indított, amelyben összegyűjtötték Tarlós beszólásait, mintha valós stand up show lenne, egy-egy sajtótájékoztatója. Amit viszont Dr. Mogács művel a cinikus politikusok paródiájával, az már duplacsavar, hiszen Mogács Dániel valóban elindult az Erzsébet városi polgármesteri címért a Kétfarkú Kutya Párt színeiben. Kovács Gergő, a párt elnöke arról is nyilatkozott a Heti Naplónak, hogy a hivatalos, komolynak mondott politika mennyivel durvább történeteket produkál, mint amit fricskaként egy vicc párt ki tud találni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink