Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-28 21:44:00

Súlyos hibát találtak a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában

Nem szándékos, de súlyos tévedésre derült fény a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában; vizsgálatot rendeltek el - ezt a kerületi önkormányzat közölte szerda este az MTI-vel.

Súlyos hibát találtak a csepeli önkormányzat pénzügyi kimutatásában

A közlemény szerint a hibát az okozta, hogy - más megtakarítások mellett -, a költségvetésben a kerület 2 milliárd forint értékű államkötvénypapírjait az önkormányzat pénzügyi vezetője egy törvényváltozás után, tévedésből duplán szerepeltette. Így akaratlanul is azt a látszatot keltette, mintha nem 2 milliárd, hanem 4 milliárd forint lenne az önkormányzat általános tartaléka.

A pénzügyi vezető elismerte a hibát és felelősségét, ezért Borbély Lénárd csepeli polgármester elfogadta a felmondását - írták, hozzátéve, hogy a szerdai képviselő-testületi ülésen a polgármester egyúttal vizsgálatot rendelt el könyvvizsgálók bevonásával.

Hozzátették, hogy a történtek miatt a korábban ismert 7,8 milliárd forint helyett így a valóságban 5,8 milliárd forinttal javult a csepeli önkormányzat pénzügyi helyzete 2010 óta.

Akkor a szocialista vezetés csőd közeli helyzetben, 3,8 milliárd forintos hiánnyal adta át a kerületet. Ehhez képest van most 2 milliárd forintos többlete Csepelnek - közölték. Tudatták: a korábban meghozott fejlesztéseket és beruházásokat a hiba nem érinti; a kerület biztonságosan működhet és fejlődhet tovább.

A vizsgálat eredményét az önkormányzat nyilvánosságra fogja hozni.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink