Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-15 06:30:00

Simicska nem lett az MSZP barátja

„Az MSZP újra be fogja nyújtani a kampányfinanszírozással kapcsolatos törvényt” – jelentette be Molnár Gyula az Egyenes Beszédben. Az MSZP elnöke szerint a „Lex Csicska” jelenlegi formájában nem más, mint egy cicaharc arról, hogy ki szereti jobban Simicska Lajost. A politikus ugyanakkor hozzátette: a Jobbik továbbra sem tud elszámolni azzal, hogy valójában hány plakátot helyeztek ki, és milyen formában fizettek értük.

Molnár Gyula leszögezte: még ebben a parlamenti ülésszakban benyújtják új javaslatukat, amelynek fontos eleme lesz, hogy kampányidőszakban civil szervezetek ne helyezhessenek el politikai plakátokat.

A szocialisták elnöke Mészáros Antónia kérdésére válaszolva azt is elmondta, hogy soha életében nem találkozott Simicska Lajossal, és attól, hogy a milliárdos Orbán Viktort támadja, még nem lett az MSZP barátja.

„Közeledik a kampány, a Fidesz megpróbál ügyeket csinálni és lejáratni.” Így reagált a politikus arra a hírre, miszerint költségvetési csalás gyanújával vették őrizetbe Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi képviselőjét. A szocialisták elnöke szerint a Fidesz azt próbálja elhitetni a választókkal, hogy mindegyik ellenzéki párt korrupt, csak ők egyedül az igazság bajnokai.

A politikus elmondta: Czeglédy Csaba képviseli az MSZP-t a párt összes sajtóperén, a múltban több száz ilyen pert megnyert.

Molnár Gyula azt is hozzátette, hogy Czeglédy letartóztatása után egy nappal készült a szombathelyi közgyűlés elé tárni egy egymilliárd forint értékű korrupciós ügyet.

Czeglédy egy korábbi gazdasági botrányával kapcsolatban az MSZP elnöke azt mondta: akkoriban képviselőjük olyan helyzetbe került, hogy könnyű volt megtámadni, ráadásul a szocialista párt egyik emblematikus arca is volt.

Molnár Gyula a műsorvezető kérdésére elmondta: az MSZP új ügyvédet keres a pereihez, a Czeglédyvel kötött keretszerződéseket pedig felfüggesztik. A politikus azt ugyanakkor hozzátette: ettől függetlenül az ügy politikai feltárását nem engedik el, mert a múltban is rengeteg hasonló ügy volt, amelyek után semmi nem történt.

A szocialisták elnöke a Sukoró-per ítéletével kapcsolatban elmondta, hogy szolidaritást vállal a két elítélttel, valamint személyesen hisz az ártatlanságukban, de pártelnökként nem mutathatja ki személyes szimpátiáját: az MSZP éppen ezért nem támadta meg a bíróság intézményét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink