Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-06 15:31:00

Hová vezet a Soros-Orbán konfliktus?

Új lendületet adhat a kormány Soros György elleni kampányának a milliárdos nyilatkozata – ezt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta Juhász Attila.

A Political Capital ügyvezető igazgatója szerint a kormány kifejezetten örült a Soros beszédnek, enélkül ugyanis már éppen a kifulladás határán járt volna a Soros elleni hadjárat. Juhász Attila Soros György mondatait kemény üzenetnek tartja, ugyanakkor szerinte


mindezzel maga Soros György is hozzájárult a konfliktus továbbgörgetéséhez, ami még inkább elmérgesítheti a viszonyt.

Juhász Attila Orbán Viktor reakciója kapcsán leszögezte: az csak a magyar választóknak szólt, kifejezetten belpolitikai üzenet. Hozzátette: az, hogy a kormányfő miként tálal valamit attól függ, hogy a magyar belpolitikában éppen milyen eredményeket akar elérni. A szakember szerint ez abból is látszik, hogy jellemzően nemzetközi szinten más tónust üt meg a kormány.

Annak kapcsán, hogy a Magyar Tudományos Akadémia nem akarta támogatni a Hegymenet című kiadvány megjelenését, Feledy Botond azt mondta: nem biztos, hogy a tudományos élet korlátozottságára kell következtetni belőle. A politológus szerint sokkal inkább személyes konfliktusok játszottak közre az ügyben.

Donald Trump döntéséről, mely szerint az Egyesült Államok kilép a történelmi klímaegyezményből a szakértők azt mondták: valószínűleg valami másról akarja elterelni a figyelmet a lépéssel az amerikai elnök.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink