Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-29 17:18:00

Hoppá: Botka Lászlónak már árnyékkormánya is van

Az MSZP nem csak saját magának, hanem egész Magyarországnak állított miniszterelnök- jelöltet Botka László személyében, és ebbe a DK szavazói is beletartoznak – mondta el Ujhelyi István az ATV Start című reggeli műsorában, ahol arról is szó esett, hogyan kapcsolnak kampány üzemmódba a szocialisták.

Az MSZP EP-képviselője komoly eredménynek nevezte, hogy egy évvel a választások előtt az ellenzék legnagyobb pártja már rendelkezik hivatalos miniszterelnök- jelölttel, aki egy kész programot tesz le az asztalra, és tervszerű kampány-időszak indulhat el. Ujhelyi arra kérte a nézőket, hogy önkéntes támogatóként álljanak Botka László programja mögé, és győződjenek meg arról, hogy mit tudnának közösen megtenni az ország problémáinak megoldása érdekében.
 

A sajtóhírekben felröppent úgynevezett „árnyékkormány” létrejöttével kapcsolatban a képviselő csak annyit mondott, szeretné meghagyni ennek bejelentését miniszterelnök-jelöltjüknek, hogy Botka mutassa be azokat a szakembereket, akiket felkért e feladatra.

Igyekezett leszögezni, hogy Botka László programja mögött jó nevű, ismert, az adott szakterületen elfogadott, nem pártpolitikai kötődésű szakembergárda áll, akikkel Orbán Viktor kihívója egy precízen kidolgozott, és a költségvetés szempontjából finanszírozható programot tesz le az asztalra. Mint elmondta, ennek az egyes területeket érintő terveit az elkövetkezendő egy évben fogják kifejteni.
 
Az MSZP dolga addig is – tette hozzá Ujhelyi –, hogy erős szervezeti hátteret építsenek Botka László mögé. Ennek jegyében indítottak el egy új szervezeti modellt a pártban: a kampányidőszakban ugyanis a miniszterelnök-jelölt vezetésével egy választási bizottság veszi át az irányítást, akiknek az a dolga, hogy a baloldali szavazókon kívül az elégedetleneket is a baloldali kihívó mellé állítsák.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

 

További belföldi híreink