Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-19 15:30:00

Tudja hol épül Magyarország első hatcsillagos szállodája?

Magyarország első, hatcsillagos szállodájának tervét is elrejtették abba a fejlesztési programba, amely az Etyek–Felcsút–Bicske határolta térséget virágoztatná fel – írja a Bors.hu.

Tudja hol épül Magyarország első hatcsillagos szállodája?
Fotó: MTI

A kormány 2015 decemberében nyújtotta az első támogatást, 2,3 milliárd forintot a Pannónia Szíve Programhoz, amelynek célja, hogy a Fejér, és részben Komárom-Esztergom megyében található, a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület turizmusát fejlessze. Ebben a térségben található Orbán Viktor miniszterelnök szülőfaluja, Felcsút, valamint a borászatairól is híres Etyek, ami a fejlesztés első ütemében a legtöbb támogatást kapja, és amit még külön miniszterelnöki biztos is felügyel.

A program keretében, részben európai uniós támogatásból hosszabbították volna meg a felcsúti kisvasutat Etyekig, de erről egyelőre letett a kormány.

A Pannónia Szíve Program azonban továbbra is tele van nagyívű tervekkel. A napilap szerint pezsgőfürdő néven hoznának létre egy 9000 négyzetméteres létesítményt, ahol egy pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdő lenne.

Emellett épülne a magyar találmányok emlékére Hungarikum-fürdő is, Rubik-kocka témájú medencékkel, golyóstoll alakú csúszdával, C-vitamin bárral. A Bicske és Mány közötti térségben pedig interaktív Planetárium is épülne, amelyben négydimenziós termekben élhetjük át a valódi űrutazás élményét.

A 4112 fős Etyeken és térségében viszont három darab háromcsillagos, három darab négycsillagos, és


Magyarországon elsőként, egy hatcsillagos szálloda épülne a program szerint. 

Ilyen minősítést csak olyan hotel kaphat, ahol például az alkalmazottak száma nem lehet kevesebb, mint a vendégeké, illetve nyilvános helyeken, például étkezés közben is adott az egyéni elkülönülés lehetősége – írja a Bors.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

További belföldi híreink