Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-19 11:41:00

Visszavág a NAV-nak: Hamis vád miatt tesz feljelentést a „zöld dossziés”

Horváth András volt adóhivatali dolgozó az ATV reggeli műsorában szólalt meg először azután, hogy csütörtökön megszüntették ellene a nyomozást.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, megszüntették a nyomozást Horváth András ellen.  Az adóhivatal volt dolgozója 2013. november 8-án tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

A NAV már Horváth András sajtótájékoztatója után visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett volt munkatársa ellen. Ez alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2013. december 11-én nyomozást rendelt el visszaélés személyes adattal és hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás keretében házkutatást is tartottak Horváth Andrásnál.

Megszenvedte a család

„Rettentő sokáig tartott” – kezdte a „zölddossziésként” híressé vált volt adóhivatali dolgozó az ATV Start című műsorában péntek reggel. Horváth András ugyanakkor hozzátette: egy perig sem volt kétsége afelől, hogy ez lesz a nyomozás végeredménye.
 
„Rettentő fontos, hogy gyakorlatilag elismerték az közérdekű adatbejelentői minőségemet, erről hivatalos ügyészségi papírom van” – hangsúlyozta Horváth, aki szerint


ezzel az ügyészség is elismerte, hogy a tényállás nem volt megalapozott.

„Persze a hercehurcát végig kellett szenvednem, meg a családnak végig kellett szenvednie, ami ezzel járt” – tette hozzá a volt NAV-os. Horváth az adásban arról is beszélt, hogy a gyanúsításnak az volt az egyik hozadéka, hogy az ügyészségnek ki kellett adnia minden anyagot, ami a nyomozás során keletkezdett.
 
Visszavágó
 
„Ebben láttam olyan tényállításszerű valótlan állításokat, amik megalapozzák a hamis vádat” – hangsúlyozta, és igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e, hogy hamis vád miatt feljelentést tesz.

A volt NAV-os azt is elárulta, hogy az adás után indul a postára az ügyészségi határozatért.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a nap kérdésére

További belföldi híreink