Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-19 05:10:00

Az egekben a balatoni ingatlanárak

Fővárosi szintre kúsztak fel az ingatlanárak a Balaton mellett. A legtöbben új építésű nyaralót keresnek - a szakemberek azt mondják, hogy 10-20 millió forinttal nem érdemes partmenti ingatlant keresni, ennyiért csak a tótól 15-20 km-re lehet házat venni.

Kevés a közvetlen parton álló nyaraló a Balatonnál. Ha valaki ilyet szeretne eladni, annak szinte azonnal sikerülhet, mert ezekre nagyon nagy a kereslet. A tapasztalatok szerint az újépítésű, parthoz közeli ingatlanokat keresik a vevők.

Gyarmati László ingatlanközvetítő szerint 100-200 millióért már akadnak ingatlanok. Az utóbbi eldásai miatt azonban most nagyon kevés az olyan ingatlan, ami értékarányban megfelel az igényeknek.

Sokan szeretnének 30-40 millió forintból megoldást találni, de ennyiért a parttól több utcányira, ennél kevesebbért pedig már csak távolabbi településeken lehet ingatlant vásárolni.

Leginkább a Balaton Budapesthez közeli részein szeretnének vásárolni, Siófok a leginkább felkapott, de Kenese és Zamárdi környékén is sokan keresnek nyaralót. Balatonfenyves már viszonylag messze van Budapesttől, de ingatlan már itt is alig akad.


Az ingatlanközvetítők azt mondják, hogy döntő többségében magyarok szeretnének vásárolni a Balatonon ingatlanokat. Sokan azért vásárolnak, mert abban bíznak, hogy a banki betéteknél jobban őrzi az értékét a pénzük, ha ingatlanba fektetik.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a nap kérdésére

További belföldi híreink