Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-17 09:43:00

Téli olimpiára pályázunk? Kósa: Nem!

„Nem” - lakonikus tömörséggel mindössze ennyit reagált ma reggel Kósa Lajos az atv.hu kérdésére, hogy valóban megpályázzuk-e az osztrákokkal közösen a 2026-os téli olimpia megrendezését.

Téli olimpiára pályázunk? Kósa: Nem!
Kósa Lajos

Biztos információra hivatkozva a Bors írta meg ma reggel, hogy a kormány nem adta fel olimpiarendezési terveit, és Kósa Lajos ötlete nyomán a Magyar Olimpiai  Bizottság (MOB) az osztrákokkal közösen pályázna a 2026-os téli olimpia rendezésére. Magyarország adna otthont a jeges számoknak, míg a havas sportágaknak – a földrajzi adottságok miatt – Ausztria.

A Borsnak a MOB legbelső körei azért is hivatkoztak Kósa Lajos ötletére, mert a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is. A lap érdeklődött az Osztrák Olimpiai Bizottságnál, ahol a sajtófőnök azt elismerte, hogy Ausztria pályázik a 2026-os téli olimpia megrendezésére, de azt nem, hogy ezt Magyarországgal közösen tenné.

Kósa Lajos nem reagált a hívásunkra, munkatársunk ezért SMS-ben tette fel kérdését: Valóban megpályázzuk az osztrákokkal közösen a téli olimpia megrendezését?

Kósától egyszavas válasz érkezett: „Nem".

További belföldi híreink