Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-17 07:14:00

Pukli István: Célunk az Orbán-rendszer megdöntése

"Vagy kikerülünk az orbáni diktatúrából, vagy eltűnik az ország a süllyesztőben" - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak Pukli István.

Próbált más utakat is, de nincs más választása, pártot kellett alapítania, ezzel indokolta a Tanítanék Mozgalom alapítója, hogy útjára indították a Polgári Világ Pártot. A csalódott Fideszesekre is számítanak, és mindenképpen bejutnak a parlamentbe 2018-ban – nyilatkozta az elnök. Az elmúlt hét évben az ellenzéki próbálkozások nem értek el eredményt. Egy olyan polgári párt, amely hitelesen képviseli a polgári értékeket még hiányzott. 

Azokra számítanak, akik Orbán Viktor híve voltak, de látják, hogy az Orbán rendszer nem vált be.

"A Jobbikból is számítunk támogatókra" - tette hozzá. A Jobbik azért vált hiteltelenné, mert elindult középre - mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak Kálovics Enikő, a párt alelnöke.

Az ellátórendszerekhez nyúlnának legelőször. A nemzet felemelkedésének záloga az oktatás, ezért a GDP 12 százalékát fordítanák erre, a mostani nem egészen 5 %-hoz képest. Kiszámolták az új párt szakértői, hogy 12 százalék a kutatás fejlesztéssel együtt. Nem 5 évre hanem 30 évre kell tervezni Pukli István szerint.

"Bennem van egészséges hazaszeretet van, tenni szeretnék érte" – fogalmazott Kálovics Enikő, mert szerinte a magyarok sokkal töbre képesek. "A nemzeti korrupció rendszere nem működik, a nőket be kell vonni a politikába. A nő ügyek ugyan nem polgáriak, de mi éppen ezért vállaltuk fel" - jelentette ki.

Igazából a Szent Istváni álmot kellene beteljesíteni, vagy a 200 évvel ezelőtti polgári társadalmi ideát – véli Pukli, aki szerint Orbán Viktor átállt a sötét oldalra, és ő lett Koppány, akit le kell győzni. Szeretnének küzdeni az orosz befolyás ellen is. Felvetették: nézzük meg a Paks2 projektet. Számításaik és belső információk szerint a paksi beruházás egyharmadát ellopják és a saját céljaikra fordítják a Fideszesek. A Magyar Nemzetben megjelent interjú nyomán a Momentummal kapcsolatban az elnök úgy fogalmazott, hogy nem akartak bele szállni a Momentumba az csak félreértés lehetett,

de azt látni, hogy a Momentum azok közé tartozik, akik a globalizáció irányába mozdulnak, ugyanúgy, mint az ellenzékiek. Az elsődleges célunk, hogy Orbán Viktor korrupciós rendszerét kisebbségbe szorítsuk.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink