Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-17 18:56:00

Orosz zsarolás? Molnár az ATV-ben mondta el, miről beszélt neki Gyurcsány

A volt miniszterelnök szóbeli tájékoztatást adott a nemzetbiztonsági bizottság elnökének, aki nem tudott meggyőződni az információk valóságtartalmáról. Egzakt bizonyítékok nincsenek.

Orosz zsarolás? Molnár az ATV-ben mondta el, miről beszélt neki Gyurcsány
Gyurcsány Ferenc

Ahogy arról az atv.hu elsőként beszámolt, Gyurcsány Ferenc ma szóban tájékozatta Molnár Zsoltot, a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnökét azokról az információkról, amelyek Orbán Viktorral kapcsolatban a birtokába jutottak. A volt miniszterelnök az elmúlt hetekben több alkalommal is azzal vádolta meg a jelenlegi kormányfőt – elsőként az ATV Egyenes Beszéd című műsorában –, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke elsőként Havas Henriknek beszélt a mai találkozóról.

Molnár Zsolt az ATV A nap híre című műsorában azzal kezdte, hogy Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági bizottság egyik hivatalos helyiségében, jegyzőkönyvvezető jelenlétében számolt be neki azokról az információkról, amik Orbán Viktorról a tudomására jutottak.

Hozzátetette:


a Demokratikus Koalíció elnöke semmilyen bizonyítékot vagy dokumentumot nem tárt elé. Az elhangzott információkat a volt miniszterelnök kérésére minősített adatokként kell kezelni.

A bizottság szocialista elnöke hangsúlyozta, hogy a Gyurcsány Ferenc megfogalmazott állítások negatívan hathatnak Magyarország nemzetbiztonságára, szuverenitására és a miniszterelnök személyére. Az állítások valóságtartalmát ugyanakkor nem tudja ellenőrizni, és ez nem is feladata – tette hozzá Molnár Zsolt, aki azt is elmondta: nem tudja, hogy Gyurcsány milyen következő lépéseket tesz az ügyben.

molnár zsoltMolnár Zsolt

A telefonos interjúból azt is megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc forrásairól sem hangzott el olyan konkrétum, amiből beazonosítható lenne a történet, a beszámolóban nem voltak egzakt tények. Az elhangzottak Gyurcsány Ferenc kérésére a továbbiakban minősített információkként kezelendők, azok másokkal nem megoszthatók.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink