Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-08 07:15:00

130 ezer család egyáltalán nem fizet adót vagy járulékot

130 ezer család semmiféle adót vagy járulékot nem fizet, mert a jövedelmi szintjük és a gyermekek számából ez következik - erről Rétvári Bence államtitkár beszélt anyák napján. Az ellenzéki politikusok éppen amiatt bírálták a kormány családpolitikáját, mert konzerválja azt az igazságtalan helyzetet, hogy a magasabb keresetűeknek jár a legnagyobb támogatás. További részletek a videóban.

Az államtitkár, Rétvári Bence szerint egymillió család került könnyebb helyzetbe az adókedvezményekkel. A jövő évi családtámogatások összege pedig nyolc százalékkal emelkedik. Mint mondta:


"A kormány segíti azokat, akik minél hamarabb szeretnének szülés után dolgozni és azokat is, akik csak később állnának munkába".

A DK politikusa, Petrovszki László szerint azonban: „A jövő évre tervezett költségvetés pontosan olyan, mint az elmúlt hét évben. A gazdagoknak, a nagyobb jövedelműeknek jó lesz, a szegényebbek az elesettebbek pedig rosszabbul járnak.” Hozzátette


a nőket jobban kellene tisztelni. Magyarországon ugyanis minden héten egy nő családon belüli erőszakban hal meg,

a kormány viszont a mai napig nem ratifikálta az Isztambuli szerződést, amely a családon belüli erőszak büntethetőségét szigorítaná.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink